Odradzam wiarę w bajki opowiadane na forach internetowych o awaryjności pompy LUCAS, choć zawsze to jakiś sposób żeby utargować grosz przy zakupie, w każdym razie nie znam osobiście nikogo, kto miałby choć najdrobniejszy problem z tą pompą, za to z pompami BOSCH kłopoty zdarzają się, zwłaszcza w silnikach 2.0D. Autko w porządku, choć nie tak komfortowe i przestronne jak by się wydawało widząc nazwę \"Mercedes-Benz\" ;)
nie ma co się za dużo spodziewać, ale obawiałem się że będzie gorzej, a jest całkiem elastyczny.
Szczerze mówiąc wykastrowałbym idiotów, którzy tworzą bajki na temat kłopotów z pompą LUCAS w tych silnikach, nie znam nikogo, kto jeździ C220D i faktycznie padła mu pompa, u mnie jest od nowości szczelna i sprawna, już 14 lat.
Nie ma kłopotów, w porównaniu z innymi autami z tego okresu a nawet kilka lat młodszymi- jest idealnie.
No tu jest pewien kłopot, drogi są kiepskie więc zawieszenie się wybija.
Nie mam zastrzeżeń.
Komplet szybek otwieranych bez kłopotu z miejsca kierowcy, przyciski klimatyzacji, nawiewu, wszystko w zasięgu ręki i wzroku.
Nie mam żadnych zastrzeżeń, klimatyzacja wydajna, ogrzewanie świetne(5 minut po ruszeniu już wieje ciepłe przy -10 stopniach zimą) nie do osiągnięcia w innych pojazdach.
Z przodu jest dobrze, z tyłu nie miałem okazji jeździć.
Diesla słychać, zwłaszcza powyżej 3 tys. obrotów.
W największych korkach po Warszawie spalał 8l/100km przeciętnie wychodzi w okolicach 7l/100km, na trasie nie przekracza 5,5l/100km
Chyba na korzyść ;)
Jest co robić zawsze, ale nie są to sprawy krytyczne a raczej kosmetyczno-pedantyczne.
Nie odnotowałem.
- zużycie paliwa dla silnika 2.2 D 95KM 70kW