Auto dla ludzi którzy wybierają treść nie formę. Stary konserwatywny mercedes. Mój egzemplarz przyjechał z Niemiec w zeszłym roku. Po roku jazdy i około 20 tys km stwierdzam ze to najlepszy samochód jakim jezdziłem. Zero awaryjności doskonałe spalnie, komfort. Jedyny mankament to brak mocy ale w naszym kraju moc i tak nie jest potrzebna. Warto rozejrzec sie troche dłużej i znalezc zadbany egzemplarz nawet jeżeli bedzie sie to wizało z większym wydatkiem bo pomimo że auto ma juz prawie 12 lat jest jak nowe.
Nie zachwyca osiągami ale za to bardzo elastyczny, przydatne w mieście. 95 KM jak na prawie półtorej tony samochodu radzą sobie przeciętnie szczególnie dotkliwe jest to w czasie wyprzedzania albo innych manewrów. Ale za to jeden wielki \"+\"- spalanie. W cyklu mieszanym na 60 litrowym baku robię 800 km co daje dokładnie 7,5 litra na 100 km, w trasie schodzi do 6, 6,5 i to jest piękne. Generalnie o dieslu mercedesa nie ma co pisać. Klasa sama w sobie
Skrzynia zestrojona prawidłowo chociaż przy niskich prędkościach trzeba sie na machać patykiem. Z mulastym silnikiem radzi sobie dobrze.
Mercedes nic dodać nic ująć. Martwi tyko mokry tylni most ale oleju z niego nie ubywa tak że ok.
Tu sie nie ma co rozwodzić.
Ergonomia na 5 ale tylko dla tych co lubia konserwatywne proste rozwiązania. Miłośnicy gwiezdnych wojen, lampek, świecidełek, swiecącego plastkiu z kraju kwitnącej wiśni nie mają czego szukać w środku. I jeszcze to drzewo...
Ogrzewanie super. Z klimą trochę gorzej jakas taka słaba (ja klime mam manualną) i troche też słychać silniczek nadmuch powietrza pozatym nic do zarzucenia
Jedyny mankament. Auto z pozoru wygląda na duże. Kierowca i pasażer nie mogą narzekać natomiast pasażerowie z tyłu mają lipe.
wyciszenie na 5 biorąc pod uwage ze to diesel na mechanicznym wtrysku.
Na zalanym baku jeżdże i jeżdze ....
Auta chociaż stare nie są tanie. Ja za 11-o letniego dałem 5500 Euro ale po roku jazdy wiem że pojeżdze dłużej niz Ci którzy dzisaj wyjeżdżają z salonu nowymi renówkami i fordami. Jakość samochodu od spraw kluczowych( silnik, zawieszenie) po najdrobniejsze pierdoły i elementy wykończenia wnętrza jest doskonała
Po roku jazdy i 15 tys km - nic, no żarówka w przednim reflektorze
Też nic