Ocena kierowcy - Mercedes Klasa C W202 Sedan W202

ppiotrek2000, 15 lat temu
Silnik 2.0 D 75KM 55kW
Rok produkcji 1995
Mercedes Klasa C W202 Sedan W202 2.0 D 75KM 55kW 1993-1997 - Oceń swoje auto
Inne : Ceny części, wytrzymałość zawieszenia, komfort jazdy.
Karoseria : Podobno korodują ale to tylko tak słyszałem mój w końcu ma 14 lat i nie może być wolny od brązowego nalotu w pewnych miejscach.
Układ elektryczny : Zarówki - no czasem się przepali.
Zawieszenie : No i te oponki jakieś takie nie odporne na gwoździe i inne pierdoły błąkajace się po naszych drogach.
Ma parę wad w stylu brak klimy, szyby na korbki, Mercedesowski kształt bagażnika, nie rajdowe fotele.
Jak na tylko 4 cylindry to kultura pracy jest ok. Ale nie należy zapominać że to auto swoje waży i 75 KM w dieslu bez turbo to stanowczo za mało.
Mam tyle przejechane i nie mogę jej nic zarzucić nawet luzu na drążku nie ma.
W końcu nie na darmo sie mówi ze bez gwiazdy nie ma jazdy. Nic zero stuków zero hałasów idealnie tłumi nierówności.
Troszkę za szerokie słupki ale przy wzroście 184 cm widac wiele.
Wszystko jest tam gdzie ma być po prostu pod ręką.
4 dlatego że nie ma klimy i szyb elektrycznych. Ale grzeje bardzo szybko i nawet latem leci zimne powietrze.
No w końcu do czasów uruchomienia produkcji A klasy to był najmniejszy Mercedes to wygody znanej z W124 nie ma co wymagać.
Zużycie paliwa śmiesznie małe (7 miasto/5,5 trasa) to przecież Cintki palą więcej. Przeglądy - to tylko wymiana oleju i filtrów które natobene są tańsze niż do Poloneza!!! Naprawy zależy co padnie ale nigdy cena nie zwala z nóg. Bardzo dużo części używanych w idealnym stanie.
Płacisz dużo ale więcej otrzymujesz.
No przepalonych żarówek i przebitych opon nie będę tu wymieniał.
Jeśli za poważną usterkę uznamy uszkodzenie się przełącznika pod kierownicą (bo nie mogę mrugać długimi światłami żeby ostrzegać innych przed kimś :)) - to miałem jedną.

On - zużycie paliwa dla silnika 2.0 D 75KM 55kW [l/100km]

6,9