Marcin Mazur, marcin@hot.pl, http://www.republika.pl/poler,
Silnik 2.0 Kompressor 180KM 132kW
Rok produkcji 1999
Przebieg:
0 tys. km
Bardzo udany samochód. Gdyby jeszcze ta cena była bardziej atrakcyjna. No i Mercedes nie jest najbezpieczniejszym samochodem jeżeli chodzi o kradzieże
Jak na tak niewielki silnik, Mercedes ma naprawdę niezłe osiągi. Wyprzedzanie bez problemu, 200 km/h też grzeje bez kłopotów
Tutaj polecam jednak automat bo skrzynia ręczna nie jest szczytem osiągnięć Mercedesa. Trzeba kontrolować co się wrzuca i wymaga przyzwyczajenia
Nierówności, wyboje i dziury na drodze nie są problemem. Z drugiej strony to nowy samochód więc na razie nic nie lata i stuka.
Naprawdę kiepska do tyłu, z przodu jako tako.
Idealne rozwiązanie. Trochę tempomat przeszkadza jak się człowiek przesiada z innego samochodu bo dźwignia jest koło kierunkowskazów.
Klima działa bez zarzutu, nawiew też. Ogrzewanie również.
Bardzo dużo miejsca, szczególnie z przodu. Z tyłu tylko więksi gabarytowo mogą narzekać. Ja nigdy nie jechałem tym samochodem jako pasażer.
Wyciszenie jest naprawdę idealne i przy 200 km/h można spokojnie rozmawiać.
Nie jest to znowu silnik 3000 ccm więc w porównaniu z innymi Mercami pali mało. Co dziwne pali naprawdę niewiele na autostradzie przy ciągłej jeździe 170-190 km/h.
Chyba OK. Za markę trzeba zapłacić ale dostaje się prawdziwe auto a nie szmelcownik.