Ocena kierowcy - Mercedes Klasa C W202 Sedan W202

Silnik 2.0 136KM 100kW
Rok produkcji 1994
Okres użytkowania: 1 rok
Mercedes Klasa C W202 Sedan W202 2.0 136KM 100kW 1994-2000 - Oceń swoje auto
Silnik : Mocny i mało pali.
Mercedes C to super samochodzik, można kupić w rozsądnych pieniądzach, a jest trwały wygodny i tani w utrzymaniu. Zdecydowanie poleca 2,0 fajnie jeżdzi 1,8 trochę słaby.
Silniczek pracuje bardzo dobrze, 136KM pozwala na normalną całkiem dynamiczną jazdę i przy tym mało pali: średnio dyszkę gazu. Elastyczność bardzo dobra.
Wszystko działa precyzyjnie i bez zarzutu.
Można dużymi prędkościami pokonywać zakręty, a przecież to nie sportowy samochód. Przy 200km/h nawet na lekkich koleinach trzyma się super.
Tylne słupki troszkę zasłaniają przy cofaniu, ale ogólnie bardzo dobrze.
To mercedes więc wszystko tak jak być powinno. Mam też Audi A6-świetny samochód, ale ergonomia gorsza.
Jest dobrze. Mój nie ma klimy i szyberdachu, więc latem trochę gorąco. Kiedyś miałem 123 też bez bajerów ale nadmuchy miał rewelacyjne, ten ma dobre.
Z przodu super, z tyłu dobrze.
Samochód ma już parę lat i nie jest to s-klasa, ja określam jako dobre.
Samochód moim zdaniem bardzo ekonomiczny, jak na 2,0l i 136KM super. Przy bardzo ostrej jeżdzie tzn. 200-180km/h, ostre ruszanie, wyprzedzanie maks 12,5 gazu. Przy normalnej jeżdzie 110-130km/h w pomieszaniu z miastem ok.10 literków. Jakby delikatnie w trasie pojeździć to na pewno wyszłoby mniej, ale ja tak nie umiem:)
Super jakość cena ok.
To mercedes!!!!
Nie wiem czy zaliczyć to do usterek, czy do wysłużenia, ale poprawiałem nadkola bo korodowały i to wszystko.

LPG - zużycie paliwa dla silnika 2.0 136KM 100kW [l/100km]

10,3