Lista ocen Mercedes Klasa C W202 Sedan W202 1.8 122KM 90kW 1993-2000 (114)

4,6
~Marcin Kowalczyk
Sedan W202 1.8 122KM 90kW
Bardzo lubię mojego mietka. Jest wygodny i komfortowy. Włączam drive i jadę. Moc niby niewielka bo 122 km, ale dla mnie wystarczająca. Po mieście bardzo zwrotny, świetny skręt. W trasie poczucie bezpieczeństwa i wygody. Polecam auto też ze względu na tanie części zamienne. Szukałem mojego auta 3 miesiące i jak dotąd nie żałuje. Silnik 1.8 to najbardziej niezawodny silnik w tym modelu i najpopularniejszy (blisko 50% sprzedaży).
4,1
~cosowa
Sedan W202 1.8 122KM 90kW
Nie lubiłem Mercedesów przez ich zadufanych właścicieli ale kupiłem na zimę bo był tani i od starszego pana; na początku ledwo udawało się go rozpędzić do 120 (najprawdopodobniej był zamulony), potem kiedy trochę pojeździłem i dałem mu po garach, to odżył i na 2ce do stówki się rozpędzał. W gruncie rzeczy przejeździłem nim rok i poza wymianą dyfrów (aż 4!) i zregenerowaniem alternatora, nie robiłem przy nim zupełnie nic (no dobra...żarówki...
4,8
~olo
Sedan W202 1.8 122KM 90kW
Wspaniałe auto i napewno nie sprawiające właścicielowi żadnych problemów. Jedyny mankament mojego auta to problem z rdzą która się poprostu pojawia co jakiś czas w różnych miejscach.
4,5
~grzegorz.tokarski@op.pl
Sedan W202 1.8 122KM 90kW
lać dobrą benzynę min.95 z Shella lub BP bez dodatku wody i wymieniać wszystko o czasie a wóz będzie wieczny
3,5
~Pakop
Sedan W202 1.8 122KM 90kW
Ogólnie rzecz biorąc samochód ten nie jest przystosowany dla miłośników gwałtownej jazdy. Nie na tym silniku. Służy raczej do przemieszczania się z pkt A do pkt B w kulturalny sposób. Co nie znaczy że się wlecze. Potrafi dojść do 180. Brak mocy zauważymy na wzniesieniach rzędu <7%. Trzeba się jednak przyzwyczaić. Podsumowując: jak każdy wie, mercedesem się płynie. I każdy użytkownik tego auta to dostrzeże.
4,5
~Pit
Sedan W202 1.8 122KM 90kW
jest to auto dla osób, które chcą zaoszczędzić na naprawach, lubią komfort, ale i od czasu do czasu sportowe zacięcie, jedynym mankamentem jest tylni napęd, który zimą stwarza wiele problemów
3,8
~Osa
Sedan W202 1.8 122KM 90kW
Jeśli ktoś ma zadbany egzemplarz to brałbymw ciemno, może to nie ideał ale godny polecenia bez poważnych usterek auto
4,4
~patriota
Sedan W202 1.8 122KM 90kW
jak na szynach,po kupnie bylem bardzo zaskoczony i zadowolony. (Układ jezdny)
4,6
~Łukasz Lewandowski_Leeds
Sedan W202 1.8 122KM 90kW
Jest to moje pierwsze auto i powiem szczerze że był bym nawet usatysfakcjonowany gdyby to było nawet i moje ostatnie.Poza sporym łaknieniem na paliwko w mieści to auto jest poprostu idealne.Świetnie wykończone wnętrze, trwały lakier-12 lat i zero korozji.Gorąco polecam nawet takich dziadków jak mój Mieciu.
4,7
~mt2009
Sedan W202 1.8 122KM 90kW
Sprowadza się to do dwóch cytatów: "Bez gwiazdy nie ma jazdy" i "Bez Mercedesa nie ma prezesa"
Mercedes Klasa C W202 Sedan W202