Ocena kierowcy - Mercedes Klasa C W202 Sedan W202

Silnik 1.8 122KM 90kW
Rok produkcji 1998
Mercedes Klasa C W202 Sedan W202 1.8 122KM 90kW 1993-2000 - Oceń swoje auto
Układ elektryczny
Świetne auto! Silnik pracuje równo, bardzo cichy, elastycznośc super, nie jest to diesel ale na 4 biegu od 50 zbiera sie całkiem przyjemnie, na 1 biegu wcale go nie słychać, czasami zastanawiam sie czy jest odpalony czy nie. Polecam mercedesa z tym silnikiem, mam nadzieje że na sekwencji będzie równie fajnie pracował i nie straci mocy.
Skrzynia, hmm, jęździłem oplem corsą i w corsie skrzynia moim zdaniem pracowała lepiej, a w miętku biegi czasami nie wchodzą płynnie i często haczy, może to wina sprzęgła albo muszę wymienić olej w skrzyni, a może sprawdziła sie opinia ( tak jak innych użytkowników) że mercedes jest mistrzem w skrzyniach automatycznuch a manuale pozostawiają dużo do życzenia, ale cóż nie każde auto jest idealne ale dla gwiazdy na przedzie jestem w stanie troszkę powalczyć z lewarkiem a może to tylko kwestia przyzwyczajenia
Tutaj mercedes nie ma sobie równych, no może tylko bmw jest mu w stanie dorównać, napęd na tył bajka, prowadzi się idealnie, super wyważony przód i tył auta, nie jest to auto sportowe ( mam wercje esprit) ale nawet nie śni mi sie ścigać i ostro wchodzić w zakręty. Do normalnej codziennej jazdy prowadzenie idealne.
doskonała, lusterka lekko przyciemnione, nic z tyłu nie oślepia, sedan, trzeba tylko czuć gdzie się kończy:)
Ergonomia w w202 kontynuuje idealne wzorce 124 i 190, idealny, jedynie hamulec ręczny jest dla mnie nowością, trzeba sie przyzwyczaić.
Super ale spodziewałem się troszkę cichszej pracy
Z przodu fantastycznie, nie ustępuje dużo e klasie, z tyłu cóż szału nie ma ale jest wygodnie, podłokietnik, wyżłobienia w siedzeniach na nogi pasażerów, mercedes to mercedes, wszystko przemyślane.
Perfekcyjne, na biegu jałowym i 1 biegu absolutnie nie słychać silnika, jedynie od 4 tyś obrotów słychać jak silnik wkręca się w obrort.
miasto 10-12 litrów benzyny trasa od 6,5 do 8 litrów, mam zamiar założyć sekwencje aby mnożyć te liczby nie razy 4,8 ( paliwo) tylko razy 2,2 ( autogaz)
jeżdżę od miesiąca i nic, oby tak dalej !!!
Narazie nic sie nie dzieje, mercedes to mercedes!!!

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.8 122KM 90kW [l/100km]

8,6