Ocena kierowcy - Mercedes Klasa C W202 Kombi T202

Adssenbieli, 15 lat temu
Silnik 2.5 Turbo-D 150KM 110kW
Rok produkcji 1998
Mercedes Klasa C W202 Kombi T202 2.5 Turbo-D 150KM 110kW 1996-2000 - Oceń swoje auto
Karoseria : rdza
jak mercedes to tylko ten silnik! legenda - silnik nie do zajechania. po 250tysiącach chodzi jak nowy. Tradycyjny silnik diesla bez pompowtrysków to jest czarna moc ;)
Skrzynie oceniłbym dobrze. Posiadam manualną skrzynię taką też chciałem jedyne co mnie denerwuje to czasem piątka wchodzi za drugim razem. może tylko mój tak ma??
Samochód zdecydowanie nie jest sztywny bo nie jest to sportowe auto oczywiście. Nalezy bardziej do klasy aut \"pływających\". Jadąc 150 czy 200 auto poprostu płynie po drodze w całkowitej ciszy w środku.
widocznośc raczej dobra. raczej ponieważ doskonałą widocznośc mają jedynie małe autka miejskie.
Wszystko jest raczej pod ręką. kiedy pierwszy raz wsiadłem do tego auta po wielu innych pierwszy raz poczułem się w samochodzie jakby został on dopasowany do moich potrzeb zarówno jeśli chodzi o oparcia jak i wyłączniki itd. Denerwuje mnie jedynie popielniczka. Coprawda nie pale ale jadąc na 3 lub 5 trudno manipulowac przy wtyczce do zapalniczki np podłączając navi.
Ogrzewanie działa doskonale rano wystarczy kilka chwil by w środku było ciepło. Klimatyzacja ma swoje kaprysy. Czasem ni stąd ni z owąd zamiast zimnego powietrza zaczyna leciec gorące ale ogólnie zdarzyło się to ze dwa razy pomimo pełnej dawki gazu w układzie??!!
Samochód nie nalezy do \"autobusów\" ale miejsca mi wystarcza. Jak będzie za mało to kupię E klase
Śmiac mi się chce jak niektórzy zachwycają się wyciszeniem w swoich aut. Mercedes bije te towarzystwo na głowę
No cóż 150KM musi się czymś napoic. W trasie najmniej spalił mi 6,2l na 100 w cylku mieszanym 7,5 myślę że na takie auto z tym silnikiem to naprawdę stosunkowo niewiele.
brak
brak