Ocena kierowcy - Mercedes Klasa C W202 Kombi T202

Silnik 2.4 170KM 125kW
Rok produkcji 1999
Okres użytkowania: 5 lat
Mercedes Klasa C W202 Kombi T202 2.4 170KM 125kW 1997-2000 - Oceń swoje auto
Silnik : Silnik po prostu bajka mimo przebiegu 290tys km chodzi jak nowy, do tego bardzo wysoka kultura pracy silnika V6 i całkowicie bezawaryjny ! widlasta szóstka na łańcuchu - a do tego jazda wychodzi taniej niż CDI a dynamika i dźwięk - SUPER !
Karoseria : kilka małych rdzawek - to chyba standard w mercach
Jak dla mnie pojazd idealny - nie za duży nie za mały do tego w kombi po lifcie bardzo ładna sylwetka - wg mnie ten model sie nie starzeje - ma coś w sobie ;) u mnie chyba te auto będzie miało dożywocie :)
silnik całkowicie bezawaryjny - nie ma sie do czego przyczepić, instalacja gazowa założona 6 lat temu na gazie zrobione 150tys km i wymieniona tylko listwa wtryskowa i regeneracja reduktora ale koszt nie był duży
bez zarzutu niektórzy mówią że merc tylko w automacie ale silnik bardzo elastyczny więc nie trzeba zbyt wachlować biegami a do tego odpadają dodatkowe przeglądy jak przy automatach (olej, filtr)
pierwsza liga ;) chyba jak większość mercedesów, mały promień skrętu, komfortowe zawieszenie do tego zawieszenie bardzo wytrzymałe - doskonale sobie radzi na naszych dziurawych drogach
dość specyficzne lusterka - długo nie umiałem sie do nich przyzwyczaić
Wszystko idealnie pod ręką ! auto stworzone dla kierowcy !
ok
z przodu bardzo dużo miejsca jak na auto tej klasy - mam 200cm wzrostu i miejsca wystarczająco, z tyłu już gorzej - ale pamiętajmy że to auto klasy kompakt (golfy, astry itp)
tutaj mistrzostwo - silnik V6 pracuje niemal bezszelestnie do tego auto jest bardzo dobrze wyciszona można spokojnie na autostradzie jechać prędkościami 180 i w aucie cisza !
auto praktycznie bezawaryjne więc jedynie koszty eksploatacyjne olej filtry klocki itp. ceny części na prawde tanie jak na takie auto
duża rozbieżność cen, ja za swojego zapłaciłem kilka tys więcej niż cena rynkowa ale było warto
przez 6 lat użytkowania brak powaznych usterek !

LPG - zużycie paliwa dla silnika 2.4 170KM 125kW [l/100km]

10,9