Ocena kierowcy - Mercedes Klasa C W202 Kombi T202

Yaroo$, 23 lat temu
Silnik 2.0 T 192KM 141kW
Rok produkcji 1999
Mercedes Klasa C W202 Kombi T202 2.0 T 192KM 141kW 1996-2000 - Oceń swoje auto
Bardzo fajne auto, wygodne pojemne, o dobrym silniku, dobrze wyposazone co tu gadac tym sie trzeba przejechac :)
Extra sprawa bardzo ladnie pracujacy dieselek, jesli chodzi o dynamike to nie jest moze rewelacyjna ale ladnie przyspiesza gdy sie wlaczy turbina, bez wiekszych problemow udalo mi sie osiagnac 200km/h. Jest to jeden z najlepszych diesli jakimi mialem okazje jezdzic...
manual 5, jak dla mnie stanowczo za dlugie przelozenia ale ma to tez swoje plusy(nie trzeba czesto machac lewarkiem, glownie ze wzgledu na wysoki moment obrotowy silnika), biegi wchodza precyzyjnie, ogolnie OK
Autko bardzo przyjemnie sie prowadzi, osobiscie musialem sie przez chwile przyzwyczaic do bardzo ostrych hamulcow(system BAS sie klania), no i jak na moj gust moglo by byc troche twardsze zawieszenie, ale osoby ceniace komfort bardziej niz trzymanie na zakretach na pewno je docenia
no i tu jest lekki problem poniewaz jezdzilem kombiakiem i cofanie czasem sprawialo mi troche klopotow zwlaszcza ze furka jest dosc droga i mozliwosc ewentualnego zarysowania przyprawiala mnie o dreszcze
co tu duzo mowic po prostu Mercedes :-D
Autko mialo automatyczna klime wiec full komfort
jak dla mnie zupelnie wystarczajaca, jedynie przy pieciu osobach mogly by sie pojawic pewne objawy ciasnoty
Fenomenalne przez kilka minut nie moglem uwierzyc ze to diesel...
Srednia spalania na poziomie 6litrow w cyklu mieszanym to mysle jak na te wielkosc auta wynik bardzo dobry (nadmienie jeszcze ze jezdzilem nim dosyc ostro wiec pewnie przy "normalnej" jezdzie spalil by duzo mniej)
Jakosc b.wysoka jednak cena mysle wywindowana jest przez marke w koncu posiadanie mercedesa to pewien prestiz lecz pewnie dla potencjalnych nabywcow nie jest ona za wysoka...bo dla mnie to czysta astronomia
trudno mi tu oceniac za krotko nim jezdzilem ale raczej wszystko bylo OK
patrz wyzej...
Dziennik kosztów dla Mercedes Klasa C W202 Kombi T202 2.0 T 192KM 141kW