Ocena kierowcy - Mercedes Klasa A W176 Hatchback 5d Facelifting
Przebieg:
15 tys. km
Okres użytkowania:
niecały rok
Całokształt jak najbardziej pozytywnie. Bardzo wysoka jakość wykończenia w środku. Wziąłem pakiet stylistyczny Urban i elektryczne fotele komfortowe w czarnej skórze ( bo te sportowe mają nieregulowane zagłówki i w trasie są tragiczne ). Całość wygląda po prostu genialnie. Materiały miekkie i idealnie spasowane. Po lifcie fajniejsze są także zegary i tablet bez ramki. Auto po prostu robi wrażenie zarówno w środku jak i na zewnątrz. BMW wygląda przy nim grzecznie , a audi a3 po prostu nudno.
powiedziałbym nawet bardzo dobrze. Doskonale by było jak by miał ze 200 KM , ale jak na 122 radzi sobie bardzo rześko. W mieście przy skrzyni automatycznej nie ma mocnych do startu spod świateł.
Automat po lifcie ma ulepszone oprogramowanie i setke osiąga w 8,6 sek. Sprawdziłem - faktycznie tyle jest !
To po prostu jest bolid. Na 17 calowych kołach , lata jak przyklejony. Nie ma uszczerbku przy tym na komforcie. Szkoda , że nie wziąłem pakietu zawieszenia na polskie drogi - który daje 3 cm wyższe zawieszenie. Bo już przednim zderzakiem o krawężnik zahaczyłem.
Jest to hatch i to o sportowym zarysie i w tym zakresie na widocznośc nie mozna narzekać. Natomiast bez czujników jak bez ręki.
Fajnie że dźwignia skrzyni jest przy kierownicy - mamy dzieki temu duzy schowek na portfel czy smartfona. Kierownica przyjemna , manetki do zmiany biegów w zasiegu. Brak bezpośredniej możliwości obsługi radia z kierownicy to największy problem - bo trzeba najpierw w menu wejści w zakładkę radio a póxniej je obsługiwać. Natomiast w zamian jest wielkie pokrętło przy podłokietniku. W trasie to ok ale na mieście lipa.
Dokupiłem thermotronic i wszytstko działa automatycznie - super sprawa
Dla kierowcy i pasażera miejsca aż nadto ! Jeżdzę głownie sam , wiec nie wiem co sądzą pasażerowie.
Doskonale to jest w lexusie rx.
Narazie moge tylko wypowiedziec sie na temat paliwa. Tu jest tyle ile przewidywałem. Głownie jeżdze w trasie tak 140 - 160 km/h i wtedy spalanie podchodzi 7,0 - 7,6 . poniżej 90 km/h rekord na 60 km dystansu wyniósł 4,8 l/100km. Nigdy nie wyjechałem baku na mieście wiec nie wiem jakie moze miec spalanie.
Z tym wypasem co mam auto stoi 132 000 PLN.
Jak wyposażyłem tak Golfa to wyszedł 121 000 PLN
Audi 144 000 PLN. Dostałem jeszcze rabat i wziąłem za 120 000 PLN. Więc taniej niż golf :-)
nie ma co oceniac
auto na gwarancji