: Bardzo ciche zawieszenie i ogólne wyciszenie wnętrza.
Dobrze wykończony samochód, z pomysłem i odpowiednią starannością.
Silnik pracuje bardzo cicho, ledwie słyszalny we wnętrzu samochodu do prędkości obrotowej 3800/min.
Nieco za długie skoki lewarka zmiany biegów. Na plus zasługuja dobrze dobrane przełożenia. Lewarek umieszczony na odpowiedniej wysokości, zapewnijącej łatwy dostęp.
Wspomaganie kierownicy jest dość silne i wymaga przyzwyczajenia, niemniej nie przenosi żadnych drgań z układu napędowego ani jezdni.
Samochód ma zaledwie 4 metry długości. Wysoka pozycja za kierownicą ułatwia parkowania. To zdecydowany plus tego pojazdu.
Tapicerka wykończona bardzo czytelnie i ergonomicznie. Materiały na wysokim poziomie. Nic nie stuka, nic nie puka.
Do tej pory nie znalazłem żadnych problemów z wentylacją. Czytelne wskaźniki ułatwiają odpowiednią regulacja temperatury.
Przy tych rozmiarach samochodu nie znalazłem pojazdu bardziej przestronnego. To jego duża zaleta i wielka przewaga nad konkurencją.
Podobne wyciszenie oferują samochody wyższego segmentu. Przy dłużej podruży to duża zaleta.
Myślę, że powinien palić mniej. Średnie zużycie paliwa na poziomie 7,5 l/100 nie jest rekordem. Zużycie paliwa rekomensuje dynamiczny silnik.
To co dobre kosztuje - chyba jasna jest ta reguła.
Trudno sie wypowiedzieć, przy niewielkim przebiegu na temat jego niezawodności. Do tej pory nie zauważyłem żadnych mankamentów.
- zużycie paliwa dla silnika 1.5 160 BlueEFFICIENCY 95KM 70kW