Ocena kierowcy - Mercedes Klasa A W169 Coupe

gucio, 15 lat temu
Silnik 1.5 160 95KM 70kW
Rok produkcji 2007
Mercedes Klasa A W169 Coupe 1.5 160 95KM 70kW 2009-2010 - Oceń swoje auto
Inne : Autkiem (A 150) jestem pozytywnie zaskoczony, kupiłem go w salonie Mercedesa w Niemczech, jako autko roczne. Wyposażenie super (sensor deszczu, klimatronic, automatyczna skrzynia biegów, radio Audio 20 CD, dodatkowe reflektory przeciwmgielne), a cena nie umywa się do tej, jaką oferowano mi za podobny, nowy pojazd w Polsce, u dealera. Używam go do jazdy w mieście i na dłuższe trasy do 400 km. Co prawda silnik mógłby być mocniejszy, ale on mi wystarcza, bagażnik jest duży, siedzi się wygodnie i bez problemu można zapakować sie w czwórkę i zabrać jeszcze bagaż. Niestety na wyboistych polskich drogach odczuwa się, że autko przejmuje bezpośrednio nierówności drogi, ale jest to związane z rozstawem osi i stosunkiem wyskości autka do rozstawu kół. Ogólnie gorąco polecam, nie tylko płci pięknej;-) UWAGA na auta z okresu produkcji 06.2004-06.2006. Błąd produkcyjny, auta korodują w obrebie masy uszczelniającej przy dzwiach i klapie tylnej! Informacja dotyczy modeli W169 i W245 (Klasa A i Klasa B). Zobacz niemieckie wydanie "Auto Bild" 24/2008, link do strony niemieckiej: http://www.autobild.de/artikel/korrosion-bei-mercedes-a-und-b-klasse_718568.html
Karoseria : Uwaga na auta z okresu produkcji 06.2004-06.2006. Błąd produkcyjny, auta korodują w obrebie masy uszczelniającej przy dzwiach i klapie tylnej! Informacja dotyczy modeli W169 i W245 (Klasa A i Klasa B) .
jak na A 150 to nawet nieźle
automat sprawuje się bez zarzutów
czasami słupek przedni zasłania widoczność
dla konserwatystów nie ma niczego lepszego
klimatronik działa niezawodnie
z przodu dużo miejsca, wsiada się wygodnie
nawet przy dużych predkościach autko jest ciche
jak na mercedesa to norma
jak na używane autko i wyposażenie
po wpisaniu nowego softu, elektronika działa bez zarzutów
brak

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.5 160 95KM 70kW [l/100km]