Ocena kierowcy - Mercedes Klasa A W168

Silnik 1.7 CDI 90KM 66kW
Rok produkcji 2000
Okres użytkowania: 1 rok
Mercedes Klasa A W168 1.7 CDI 90KM 66kW 1998-2001 - Oceń swoje auto
nie jest zle. ostatnio scigalem sie z passatem 1.9TDI 110KM (na pewno takim) i dostal łomot :) od tamtego czasu jego notowania u mnie bardzo wzrosly. PS. poszukuje posiadaczy A-klasy ktorzy chcieliby wymieniac sie swoimi pogladami, doswiadczeniami itp. na temat tego samochodu. Mozna mnie latwo znalezc na www.grono.net na forum mercedes klub (wystarczy tam wejsc i bedzie wiadomo o co chodzi) w razie co mozna pisac na maila (patrz autor)
Na zimnym silniku strasznie klekocze. jak sie rozgrzeje jest "medycyna" :)
Skrzynia biegow jest świetna. Jezdzilem wczesniej z reguly na automatach ale niedawno zdawalem prawo jazdy wiec o manuale tez sie obilem. Skrzynia jak dla mnie jest idealna
przy predkosciach do 110km/h jest dobrze.
na bardzo ostrych zakretach slupek zaslania cala droge i trzeba sie przechylac na prawo.idzie sie przyzwyczaic. poza tym ok
Fszycho na miejscu
MEDYCYNA
z reguly jezdze sam to miejsca jest dosc ale jak jedziemy w 5 osob to zaczyna sie robic ciasno. ale ja mam 190cm wzrostu
Jest w miare cicho aczkolwiek jezdzilem cichszymi
to nie jest najwieksza zaleta mercedesa. w lato pali na trasie ok5l w miescie 7. w zimie spalanie wzrasta nawet o 1,5l
trudne pytanie. pozostawie bez odpowiedzi a te 5 gwiazdek to tak od serca :)
nie jest w 100% niezawodny. ale nie wiem jak byl wczesniej traktowany bo mam go od 8tys km wiec wole sie nie wypowiadac
na razie 1 średnio powazna usterka (720zl za cala naprawe) poza tym zawieszenie strasznie sie sypie

On - zużycie paliwa dla silnika 1.7 CDI 90KM 66kW [l/100km]

5,9