Super autko, bardzo zrywne. Stosunek masy do mocy idealny. Mały z zewnątrz duży i przestronny w środku, zwrotny. Idealny do miasta. Bez problemu osiąga 200km/h. Świetnie radzi sobie na autostradach - super elastyczność.
Mocny silnik, cichy, oszczędny, żwawy.
Biegi wchodzą lekko, bez oporów. Można zmieniać je jednym palcem ;)
Na oponach 205/45/R16 świetnie trzyma się drogi nawet szybko wchodząc w zakręty. Można żwawo wyjść z ronda ;D
Wysoka pozycja za kierownicą plus duże szyby = świetna widoczność. Zero problemów z parkowaniem czy cofaniem.
Wszystko w najlepszym porządku. Po prostu Mercedes - wszystko na swoim miejcu. Kto jeździł wcześniej Mercedesem będzie czuł się jak w domu.
Szybko grzeje i chłodzi.
Z przodu = wystarczająco.
Z tyłu = wystarczająco.
Wiele możliowości konfiguracji wnętrza (np. przesuwana tylna kanapa czy regulacja pochyłu oparcia)
Stojąc na światłach o włączonym silniku informuje nas tylko obrotomierz. Silnik cichutki. Przy wyższych obrotach wzrasta głośność silnika, jednak zawsze można w środku rozmawiać nie krzycząc do siebie.
Pali około 7 litrów/100km. Jak na tę pojemność silnika, moc i przyspieszenie to nie dużo.
Co do kosztów napraw to nie wiem, bo nic nie musiałem jeszcze wymieniać (odpukać!).
Najlepsze małe autko miejskie na rynku.
Bezawaryjny
Bezawaryjny