Ocena kierowcy - Mercedes GLC C253 SUV

Silnik 2.0 250 211KM 155kW
Rok produkcji 2015
Mercedes GLC C253 SUV 2.0 250 211KM 155kW 2015-2019 - Oceń swoje auto
Nie kupiłby ponownie
Silnik super(dynamika), prowadzenie BARDZO dobre, duży rozstaw osi (podobny do Mercedesa ML), największy w swojej klasie przez co jest duzo miejsca w srodku, a promien skretu dosc maly rerlatywnie.
Przyspieszenie SUPER, spalanie FATALNE jakby patrzec na dane producena, bo w praktyce jak na takie gabaryty i mase 12l jest ok.
BARDZO szybka, wg mnie szybsza od BMW, w Volvo oczywiscie zmiana biegów trwala wiecznosc.
Jak dla mnie to ideał, nie jest za miekkie, lekko przechyla na zakretach, czuć kierownice, nie "myszkuje" jak w Volvo, w BMW bylo troche za twardo.
ok, kamera pomaga, czujniki niepotrzebne, bo kamera sie chowa i jest zawsze czyta, tego nie bylo w BMW.
No niestety, nadal nie moge sie przyzwyczaic :( przejechalem ponad 8000km, a nadal zdarza sie mi zapomniec co jak przelaczyc, szczegolnie zestaw Audio, aby zmienic utwor z karty, to trzeba wychodzic z katalogu, wracac do glownego, wchodzi znowu do kolejnego... masakra, poza tym PAD zbyt czułu mozna cos przesunac, Nawigacja... wstukuje z liter przez gałkę :/ jakos dziwnie jest z lewej strony na nogi, mniej mijsca co zazwyczaj jes tu odwrotnie - srodkowy tunel przeszkadza, BMW wygrywa, nawet w Volvo jest lepiej. Wzrost 181cm.
Grzeje, chłodzi.
Wszystko większe niż w BMW, jest dobrze.
Tutaj BMW i Volvo wygrywa, szczególnie BMW. Do 120km/h cisza, potem robi sie głośniej i głośniej i głośniej..., powyżej 140-150km/h słychać głownie wiatr z lusterem(chyba od lusterek, w każdym razie słychać wiatr z przodu, na tylnej kanapie o wiele lepiej), na autostradzie przy 180km/h zapomnij o rozmowie, sytuacje poprawia dobrej jakosci zestaw Audio Burmester (mała dopłata 4000zł, Warto!) Po Mercedesie nie spodziewałem się tego SZUMU, a juz na pewno nie przy 130km/h!
jeszcze nie wiem.
Dwie rzeczy mnie irytują: 1.sterowaniem audio/elektroniką 2.SZUMY powyżej 120km/h Dlatego niższa ocena, w Mercedesie nie powinno tak być. Spasownie elementów super, przyjemne materiały.
bark
brak