: Aktywny tempomat, który zatrzymuje samochód a potem sam rusza.
Wersja wyposażenia Urban + sporo opcji. Siedzi się wyżej i jest wyżej zawieszony niż moje poprzednie samochody. Luksusowy, dobrze jeździ po prostej i na zakrętach mimo wysokiego zawieszenia.
Elastyczny. Bez problemu wyprzedzam kogo tylko chcę. Nie wyczuwam turbodziury. Wysoki moment obrotowy dostępny już na niskich obrotach - jak lubię.
Dwusprzęgłowa. Z początku miałem wrażenie, że mało dynamiczna. Po nabyciu wprawy dynamika jest dobra - nawet w trybie ekonomicznym. Jazda po mieście prawie zawsze nie więcej jak 1500 obrotów.
Zupełnie inny niż w samochodach VW, którymi ostatnio jeździłem. Bardziej precyzyjny, ale trzeba większego kąta obrotu kierownicy przy manewrach. W moim samochodzie - komfortowy układ kierowniczy.
Małe szyby - jak we wszystkich samochodach tego typu. Nie widać przodu i tyłu samochodu. Bez czujników ruchu i kamery cofania byłoby kiepsko.
Dobrze wyskalowana kamera cofania - linie pomocnicze bardzo przydatne. Ale widać tylko przy świetle.
Biegi przy kierownicy nie przeszkadzają. Po tygodniu pełne przyzwyczajenie. Za nisko regulacja klimatyzacji. Trudno sięgnąć w czasie jazdy. Klawisze regulacji otwierania okien umieszczone w złym miejscu. Podczas wysiadania na ciasnych parkingach, gdy trzeba przytrzymać drzwi zawadza się o nie ręką i niepostrzeżenie otwierają się okna!
Bez zastrzeżeń. Tylko regulacja umieszczona zbyt nisko.
Z przodu dobrze. Z tyłu - raczej tylko dla dwóch osób.
Najlepsze jakie do tej pory miałem. Do 130 km/h praktycznie nie słychać szumów powietrza. Silnik dobrze wyciszony.
Na razie dolewam tylko paliwo.
Inne samochody, które oglądałem były w podobnej cenie. A mercedes to mercedes. Myślałem, że ta marka będzie droższa od ceny którą zapłciłem.
Brak - nowy samochód.
Brak - nowy samochód.