Jedynym mankamentem, jaki do dzisiaj mnie bardzo denerwuje, to brak płyty DVD z mapą Polski do nawigacji. Kupiłem samochód w Polsce, a dostałem mapę z całą Europą oprócz Polski - kompletna plama.
Do dzisiaj nie wierzę, że to diesel. Tylko cichutki szmerek 6 cylindrów pracujących pełną parą juz od 1800 obrotów - doskonale.
Po prostu jej nie ma, działa niezauważalnie i tylko po obrotomierzu mozna zauważyć moment zmiany biegu.
Bez najmniejszych zastrzeżeń, trzyma sie drogi jak przyklejony, czujesz sie pewnie i bezpiecznie.
Pasażerowie z tyłu narzekają na zbyt małe okna. Z przodu bez zastrzeżeń.
Bardzo chciałem sie czegos uczepić ... ale to nie w tym samochodzie.
Czterostrefowa klimatyzacja na zawsze ucina problemy współpasażerów, ogrzewania jeszcze nie miałem okazji sprawdzić.
Wysoki pasażer z tyłu ma problem ze schyleniem głowy przy wsiadaniu - tak mówi kumpel 202 cm, syn zaprzecza - 186cm.
11 głosników Herman Kardon bardzo skutecznie i dynamicznie tę ciszę rozprasza.
Nie mam najmniejszych pretensji, średnia w cyklu mieszanym 10,4 / 100 i tylko 300 zł mandatu i 6pkt. Ale tym nie da sie inaczej jeździć. Kompletnie brak poczucia predkosci do 100km/h - to może być bardzo niebezpieczne!
Mówi się trudno, wiadomo, że trzeba troszkę zapłacić ... i gdyby nie ta mapa Polski ... :-))
Na dzisiaj tylko tyle, ale to dopiero 4000 km, pojeździmy - zobaczymy.
j.w.
- zużycie paliwa dla silnika 3.0 V6 (320 CDI) 224KM 165kW