: Moc , Dźwiek silnika , niskie spalanie 8L ale można spokojnie zejsc do 6-7L , skrzynia biegów .
Po przejechaniu 6 tys km najważniejsze aspekty na plus : Wspaniała dynamika auta , Bardzo oszczedny ( spalanie ) . Obroty silnika przy dużych predkościach . Amortyzacja samochodu mimo 20 calowych kół . Dźwiek silnika podczas jazdy (brzmi jak benzyna) . Na minus - ogólnie samochód bardzo dobrze wyciszony od wiatru itp ale za to mocno słychać szum opon i podwozia . Mało funkcjonalny bagaznik . Materiał z którego wyłożony jest bagażnik ( strasznie biedny do tego ciezko sie go odkurza ) powinien być welur tak samo sprawa dotyczy całej podłogi w samochodzie :( mogłaby być lepszej jakości .
Wielka moc , wyrywa w całym zakresie predkościomierza . Niewiele wolniejszy od wersji 53AMG .
Bardzo dobra . żadnych uwag .
Układ jezdny nie jest sportowy bardziej nastawiony na komfort jazdy . Nie jest to BMW ale mi pasuje .
Lakier ładnie sie prezentuje , ale już kilka odprysków jest ( kamienie )
Widoczność bardzo dobra jak na coupe .
Wszystko fajnie , ale denerwuje mnie włacznik wycieraczek i spryskiwacza moim zdaniem jest w złym miejscu .
Wentylacja ma kilku sekundowe opóźnienie po odpaleniu silnika ( tak jakby system sie ładował by wystartować ) Mimo fajnie wyglądajaych turbin nie jest to wielki nawiew w BMW X5 E70 z 2013 roku jest o niebo lepiej szczególnie jesli chodzi o czas wychłodzenia wnętrza w lato .
Miejsca jest wystarczajaco dla 4 osob . Ale dla mnie meźczyzna 180cm mam minimalny problem z ulożeniem prawej nogi przy konsoli .
Od wiatru super , od opon szumu pod autem troszke gorzej . Jakość ogumienia ma tu duże znaczenie .
Na 6 tys km oceniam bardzo dobrze ale czas pokaże .
Kupiłem samochód za kwote poniżej połowy ceny wyjściowej uważam że jest to super jakość do ceny . Gdybym miał kupować nowy samochód to raczej bym sie nie zdecydował ( cena ) .
- zużycie paliwa dla silnika 2.9 400d 340KM 250kW