Ocena kierowcy - Mercedes CLK W209 Coupe C209

Kacper, 5 lat temu
Silnik 1.8 (200 Kompressor) 163KM 120kW
Rok produkcji 2004
Mercedes CLK W209 Coupe C209 1.8 (200 Kompressor) 163KM 120kW 2002-2006 - Oceń swoje auto
Silnik : Bezawaryjnosc, nie wielkie spalanie
Zawieszenie : Dość komfortowe
Karoseria : Rdza która już kole w oczy
Bardzo praktyczne auto jak na coupe, jeżdżę nim na trasach Polska Belgia i w większości po Belgii i bez problemu jestem w stanie spakować 2 osoby z kilkoma torbami.
Silnik ma dość dobre przyspieszenie choć po przejechaniu się mocniejszymi modelami troszkę tego brakuje. Praktycznie bez awaryjny, nie miałem z nim jakiś większych przygód.
Skrzynia biegów.. Co tu dużo mówić, przyjemnie zmienia biegi, nie czuć szarpania. Lecz w następnej gwieździe którą planuje nabyć będzie koniecznie automat.
Mój egzemplarz jest z 2004 roku, tak więc widać już gdzie niegdzie rdzę, szczególnie na rantach drzwi. Ale nie wygląda to aż tak tragicznie.
Jak dla mnie super widoczność. Bardzo przyjemnie parkuję się tym autkiem. Choć dla mojej narzeczonej troszkę za długa maska., ale wiadomo jak to kobiety :)
Przy moim wzroście (188) pasażerowie za mną mają delikatny problem z nogami, lecz jeżeli podróżują tym autkiem osoby nieco niższe jestem pewien że komfortowo mogą przejechać tym autem dalekie dystanse.
Do S klasy troszkę brakuje ale i tak nie ma co narzekać.
Jest to Mercedes tak więc wiadomo koszta są nieco wyższe od przeciętnego Opla lub Forda. Lecz wcale tragedii nie ma. Porównując koszt kompletu zawieszenia przedniego, cena nie jest jakaś wygórowana.
Usterka rozrusznika. Niewiadomo jak i kiedy. Auto normalnie odpalalo nie było z nim żadnych problemów. Pewnego razu umarły sobie szczotki.
Nie było niż poważnego

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.8 (200 Kompressor) 163KM 120kW [l/100km]