Wszystko zależy jak silnik jest urzytkowany . należy wymieniac w terminach olej i go nie piłować jest to w końcu silnik diesel.Zawsze mi zapalał (pieć cylindrów). brak przecieków ale trzeba uwarzać na pompe paliwową czy zawory nie stukaja a moga .
Dość kłopotliwa naprawa przy ewentualnej usterce . Najlepiej dać go fachowca który kocha sie w Mersiach. Ja wymieniałem juz przy silniku łożysko napinacza paska wielorowkowego +amortyzator . przy pompie poszedł też amortyzator . Ogolnie kultura pracy silnika dobra +. Nie bierze nic oleju
Super -tylko leciutki przeciek. Biegi wkłada się jak Porsche. krótkie przełożenia . Super nic nie puka.
Uwaga mosty -dyfer-lubi mieć przecieki i wyje huczy co nie jest przyjemne podczas jazdy. należy tez uważać na przełożenia . Cięzko dostać używany np. 3.64 trzy miesiące szukałem po całej Polsce.
bez uwag
nisko sie siedzi ale to Merc. Fotele bardzo wygodne
Ogrzewanie super. Ciekła mi chłodnica ale ją uszczelniłem płyno doktorem i jest OK
Nisko podsufitówka . jak ktoś ma powyżej 185 to nie polecam tego samochodu.
Szkoda ,że nie można powiekszyc kufra . wysoka krawędż załadunkowa.
dobrze ale nie doskonale.
Blachy to ma pancerne . mój to rok 1992. nie ma rdzy doskonałe zabezpieczenie antykorozyjne.
tak jak każde ayto lubi sie popsuc ale puki co to drobiazki . uwaga na łożysko środkowe wału lubi się zacierać.
- zużycie paliwa dla silnika 2.5 D 94KM 69kW