Ocena kierowcy - Mercedes 190

barszczu92, 11 lat temu
Silnik 2.0 D 75KM 55kW
Rok produkcji 1990
Mercedes 190 2.0 D 75KM 55kW 1989-1993 - Oceń swoje auto
Inne : Przede wszystkim skręt. Mercedes ma chyba najlepszy skręt, trzeba się przejechać i samemu tego doświadczyć ! Mile zaskoczył mnie także silnik.
Auto z duszą takich aut już nie będzie. Świetny samochód, części śmiesznie tanie, eksploatacja nie jest droga tylko lać ON i jechać.
Nie jest to demon prędkości, ale silnik daje rade w tej budzie ładna kulturka pracy lubię jego dźwięk. Ważne jest żeby kontrolować stan oleju, a ten motor będzie jezdził jezdził i jezdził ;)
Nie mam żadnych zastrzeżeń. Biegi wchodzą idealnie, a to auto ma 22 lata ! Na trasie brakuje 5 biegu to jest jedyny minus.
Auto trzyma się idealnie drogi, aż sam byłem zdziwiony żaden problem " wejść " nim ostrzej w zakręt.
Widoczność okej, brak mi może trochę tylniej szyby która była w kombi.
Jak najbardziej wszystko na swoim miejscu, moża działać z zamkniętymi oczami.
To jedna z cech która zaskoczyła mnie najbardziej żadne auto w którym jechałem nie nagrzewało się tak szybko ! Po chwili jest ciepło i przyjemnie.
Z przodu jest świetnie, fotele bardzo wygodne jazda to przyjemność. Z tyłu brakuje trochę miejsca.
Auto ma 22 lata, lecz nie jest źle. Prawie nie słychać " klekotu silnika " jedyne co by mogło przeszkadzać to szumy powietrza przy większych prędkościach.
Wszystko okej, jak na kieszeń przeciętnego polaka. Na długiej trasie 5 osób, auto spaliło 5,5 l / 100 km, prędkość do 130 km/h. Wydaje mi się, że mogło by zejść jeszcze niżej. Ogolnie pali tak ponad 6 l / 100km.
Dobrze utrzymane egzemplarze wciąż trzymają cenę.
Auto ma swoje lata wiadomo, że wszystko się kiedyś kończy ale nie miałem żadnych poważnych usterek wszystko chodzi jak w zegarku. Jest to bardzo dobra konstrukcja. Jedynym minusem jest rdza.
Brak

On - zużycie paliwa dla silnika 2.0 D 75KM 55kW [l/100km]