przed 300000 chodzą jak zegarki,po 400000km, zaworki troszkę klepią, ale nie jest to aż tak dokuczliwe, po przejechaniu kolejnych 50000km, klepią tak samo
moja skrzynia nie wyje nie ma zgrzytów, biegi w 21letnim merolku wchodzą lepiej jak w astrzeII ze 150000przebiegiem
autko troszeczkę jest za miękkie do szybszej jazdy na szczęście jeżdzę wolno
duża przednia szyba przez którą doskonale widać
w starszych modelach skrzypią troszkę fotele, WD-40 uczyni cuda
niestety wentylatory to słaba strona tych modeli cenyb używanych wentylatorów sięgają nawet 100-200złotych i jest to towar deficytowy. Ja zmieniałem w swoim aucie 2razy, padają łożyska, ale ogrzewanie jest super jak w żadnym aucie , chyba tylko porównywalnie z ładą 2107, szeroka gama regulacj nawiewu p0dwiewu itp.
z tyłu faktycznie małó miejsca dla tzw karków,v z przodu duża regulacja fotela kierowcy, p[ojedzie nim nawet goryl 190cm w miarę wygodnie
przy tak starych egzemplarzach wiadomo to coś za skrzypi ale ogólnie jest ok
W mieście auto pali ok7,5 litra ropy przy dość żwawj jeżdzie jak na merola, na trasie , gdzie dużo zwierząt iśrednio 80-90km/h auto spala 5,5-6 litrów ropy, np Słupsk - Gdynia- Słupsk, spokojnie dojadę za 60 złotych, jadąc 110-120 km/h Wymieniałem pasek klinowy 80złotych, łożysko rolki napinacza bo piszczało 90złotych, tłumiki podróbki około 200złotych za szttarcze przód i tył podróbki 70 złótych komplet , które nie są takie złe+ robocizna, minusem jest to ,że wandale nawet zeby wyrwać nikomu nie użyteczny znaczekv czasem skaczą po masce,
w merolach nie ważny jest wiek liczy się stan techniczny i jak był ekspoatowany, poza tym merole zawsze trzymają się w cenie jak kupiszto dużo nie stracisz, miałem kiedyś puichacza, beczkę tracily na wartości minimalnie teraz jest inna sprawa, za 10-12.000 kupcie auto, które przejeżdzi nie jedną vectrę B
jak wspominałem wcześniej wentylator
jak na swój wiek niezawodne , wsiadam i jade do Zakopanego bez obawy
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 D 72KM 53kW