: koszty eksploatacji, gdyby nie bandyckie stawki OC byłby tańszy w utrzymaniu od Malucha. Tanie i bardzo dużo zamienników.
: niestety rdza - najwięcej w progach
To jest mój siódmy samochód, miałem różne marki i roczniki a jak na samochód, który kupiłem na kilka miesięcy - jeżdżę nim już 3 rok i żal mi się z nim rozstać. Boję się, że każdy następny będzie gorszy.
jak nowy, ale cały czas na dobrym oleju, od 3 lat na 10W-40, bez wycieków. Stosunkowo cichy, "można ruszać bez gazu" a jak się wyczuje (brak obrotomierza) największy moment i umie go utrzymać rozpędza się jak benzyna.
bez zastrzeżeń, na zwolnieniach do 70km/h
trudno jechać na 5 biegu (5- tak od 80km/h)
zawieszenie sprawia, że przestajesz się śpieszyć ;) inni jadą ty płyniesz.
ok.
włącznik wycieraczki, kierunków i długich w jednym trzeba się przyzwyczaić. na początku zdarzało mi się włączając kierunek przemyć szybę ;)
rewelacyjny szeroki podłokietnik na idealnej wysokości i oparcie dla lewej stopy.
ok.
brak regulacji kierownicy musiałem nauczyć się wsiadać, żeby mocno nie ocierać o nią.
ok.
rewelacyjnie niskie (przy "dostojnej" jeździe)
na trasie między 90 a 110 nic nie pali ;)
zależy jaka cena i jaki stan.
I w jednym i w drugim bardzo duża rozbieżność.
tylko starość - jakieś pęknięcia plastików,
obluzowana listwa boczna, no i koronna usterka a może nawet wada tego modelu - przetarcie na oparciu fotela kierowcy. Kto ma ten wie, kto nie ma ten będzie miał.
łożysko koła, zużyta guma na wale, - starość
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 D 72KM 53kW