Ocena kierowcy - Mercedes 190

Nie kupiłby ponownie
Karoseria : Rdza rdza rdza
Inne : Drobne usterki wszystkiego
Układ hamulcowy
Merca kupiłem gdy miał na liczniku 173tyś km. Ile miał na prawde tylko szamani mogą wiedzieć. Przejeździłem nim 6 długich lat. Auto niestety wiekowe co można było poczuc w drobnych usterkach które doprawiały mnie do pasji. Kiedy siadła jedna rzecz było pewne że za 2 dni zacznie sie sypać co innego. Biorąc pod uwagę czas w jakim nabyłem to auto było to najlepsze posuniecie. Auto może już dla fanatyka nie na auto na codzień.
Wielkie zaskoczenie na pozytyw dobrze sie spisywał i dawał przyjemność z jazdy. Czasem cierpiał na brak mocy ale pokecić na obrotach i odrazu było lepiej
Zaskakująco dobrze auto radziło sobie z 4-biegową skrzynią. Niestety 4 biegi powodują to że autem przyjemnie podróżuje sie do 120km/h
Dobrze trzyma sie drogi ale zawieszenie troche za miękkie i przy podróżowaniu w 4 osoby "****" siedzi za nisko
Jest dobrze ale szału nie ma. Lusterka troche za małe i nie da sie ich ustawić idealnie
Auto wiekowe wszystko tam gdzie być powinno na swoje czasy przełomowe dzisiaj niestety przestarzałe.
Zaskoczeniem było że auto bardzo szybko nagrzewa sie w zime nie ma problemu by po krótkim czasie w aucie było ciepło i przyjemnie. Latem wersja bez szyber dachu (no chyba że klima jest) to piekło na kółkach. Wentylator ustawiony jest za komorą silnika co w lato powoduje czerpanie ciepła od silnika i drogi wprost do kabiny.
Z przodu wygodne fotele i dużo miejsca dla kierowcy i pasażera. Podróż jako kierowca faktycznie jest bardzo przyjemna. Gorzej jest na tylnej kanapie mało miejsca i kanapa nie za wygodna. Bagażnik mały i do tego brak możliwości kładzenia tylnej kanapy.
Tu niestety też auto sie niczym nie wyróżnia. Powyżej pewnej prędkości 110-120km/h silnik chodził za głośno szum też zaczynał przeszkadzać
Paliwo jeszcze jakoś wychodzi nie ma źle jak sie spokojnie jeździ a cześci nie są drogie. Każdy mechanik jest w stanie te auto połatać
Starego merca można mieć już za niewielkie pieniądze. Kiedyś te auta były marzeniem, ale trafić na dobry zadbany model jest ciężko
Fakt auto jest już stare ale nie sądziłem że może sypać sie w nim wszystko. Wymieniłem wszystkie możliwe ****rele. To nawet od ciepła tapicerka zaczeła sie odklejać. Od rdzy przez dupsy w silniku przez elementy wnętrza - wymiana naprawa i tak dalej
Były ze 2 albo 3 podczas 6 lat jazdy. Niestety zdaje mi sie że o te 2-3 za dużo jak na legęde o niezawodności

LPG - zużycie paliwa dla silnika 2.0 E 118KM 87kW [l/100km]

8,4