Ocena kierowcy - Mercedes 190

Mercedes 190 2.0 105KM 77kW 1984-1990 - Oceń swoje auto
Inne : Komfort i wygląd :D
Układ elektryczny : Kszt wymiany dmuchawy to około 400 zł!!! :(
Piękny samochód. Można się zakochać! :P
Silnik pracuje równo jak jest ciepły i zimny. Ssanie jest automatyczne (gaźnik Stronberga) i nie odczuwa się go zupełnie.
Lekkie luzy na drążku ale to zapewne kwestia regulacji natomiast sama skrzynia rewelacja. Bardzo długie przełożenia i 5 biegów do dyspozycji. Na jedynce robi około 55km/h na 2 około 100, trzeci bieg 150, czwórke kończe na 190km/h i jeszcze piątka :D
Precyzyjny. Zawieszenie obniżone, trzyma się po zakrętach jak przyklejony.
Widoczność trochę mam ograniczoną przez przyciemnione szyby ale i tak mimo tego nie ma problemów z manewrowaniem itp.
Wszystko pod ręką. Wygodne i intuciyjne
Troche ciężko się nagrzewa w zimie ale jak już złapie pewną temp. na chłodnicy to cieplutko jak w bajeczce + 2 strefowy system wentylacji dla kierowcy i pasażera niezależnie :D
4 osoby podrużują komfortowo. Jak na małą sportową limuzynke to nie można narzekać
Mam sportowy tłumik :D ale dźwięki z zewnąt bobrze są tłumione
Spalanie!!! To największy minus. Nie jest to ekonomiczny samochód ale 2 litry swoje palić musi. Wszystko zależy od stylu jazdy ale poniżej 10/100 to można zapomnieć bez względu na wszystko. Mi wychodzi około 13, 14 ale zdecydowanie jazda miejska no i czasami mało ekonomiczny styl jazdy :D
Za te pieniążki ciężko znaleźć coś tak kozackiego i z tylnym napedem! Dobre wyposażenie
To niemiecka myśl techniczna wszystko jest dopracowane. Nie ma się czego czepić!
Jeszcze mnie nie zawiódł. W końcu to MERCEDES

Pb - zużycie paliwa dla silnika 2.0 105KM 77kW [l/100km]