: mazda 6tka rdzewieje jak złota rybka a xedos się trzyma:)
ideał ale dopiero od 4 tys obrotów idzie jak rakieta ... inna sprawa że śmigam na 17\" 235/45/17 . Jak auto kupiłem miało 118 tys i zatarty silnik (powód brak oleju na autobahnie - częsta usterka tych aut) remont silnika tłoki cylindry przy okazji głowice (nowe gniazda zaworowe)teraz śmiga aż miło... silnik powyżej 5 tys obrotów może przestraszyć tych obok ale jak się z nim osłuchasz nie zechcesz wł. radia.
czasem coś haczy ale auto ma 15 lat:) jest na tyle idealna że do 100 dochodzę w ok 8 sek. bez haczenia.
zakręty 120km/h i nic (koła 235/45/17) co prawda trzeba było skrajnie usztywnić tył by uniknąć obcierania kół ale jest idealnie (auto nie jest obniżone)
dla wprawionego kierowcy ideał na początku była masakra z cofaniem:)
nie znam takiego autka z takim wnętrzem ta deska urzeka i jest wszystko praktycznie a zasięgu palców. większość przełączników skupia się przy drążku skrzyni i w ok kierownicy jedynie absorbuje cb w najniższej półce pod radiem jeszcze ale ... można przywyknąć lub zamontować gdzie indziej.
ciepło jest po 10 km zimą poniżej -10 st zimno po 8 km latem powyżej 30 st.
niby ciasno wsiadać i mało ale jak usiądziesz wysiadasz tylko aby zatankować bardzo wygodnie. Trochę jak w puszce sardynek ale ergonomia sprawia że kierowca i pasażer z boku żyją wygodnie ... z tyłu wożę czasem jedną osobę więc nie wiem ale dla jednej osoby raczej bardzo duża wygoda nawet w trasie po 600 km...
nie jest jak w nowych autach ale silnik jak włączę muszę obserwować po obrotach czy chodzi , jak wejdzie powyżej 2 tys słychać go a powyżej 4 nawet podnosi głos ale ogólnie jest ok o ile masz nowy tłumik i uszczelki przy szybach.
kupiłem w rozsypce jak zrobiłem przez 30 tys km amortyzacja i paliwo tak nic:)