Przeniesienie napędu
: wyprzedzanie w trasie bez redukcji biegu, V6 robi swoje :)
cisza jak makiem zasiał. kto miał V-kę wie o co kaman. uruchamiasz silnik i spoglądasz na obrotomierz... tak działa :D
chodzi w miarę płynnie, chociaż mogłaby o drobinę lpeiej
bez zastrzeżeń, o ile nie odkładamy na później jakichkolwiek napraw
jak na limuzynę bardzo niski punkt siedzenia, ale w związku z tym, że całe auto jest stosunkowo niskie nie ma żadnych problemów z widocznością z żadnej strony auta. ewentualnie mały minusik za wysoki tył
ktoś mógłby powiedzieć, że teraz auta są bardziej ergonomiczne, ale pamiętajmy to auto produkowane było od 1992 roku bez jakiejkolwiek ingerencji w środek. jak dla mnie rewelka
zimą ciepło. latem, jak jest sprawna klima, oczywiście chłodno. tu nie mam większych zastrzeżeń o ile pamiętamy o sprawdzaniu stanu filtra kabinowego.
mimo dosyć niskiej sylwetki auta, środek bardzo przestronny, czego brakuje np. w podobnej klasy bmw serii 3 z tego samego okresu
do prędkości około 120 km/h bardzo cicho, powyżej tej prędkości zaczyna być słyszalny szum rozrywanego przez mazdę powietrza
jeżeli ktoś szuka komfortowej i ekonomicznej limuzyny z klasą, to nie ma pojęcia o motoryzacji.
z racji sześciu cylindrów przy pojemności 2 litrów, autko ma apetyt na paliwko. zwłaszcza w mieście ;)
w tym wypadku zwracał bym większa uwagę na stan autka, a nie na wiek.
w ciągu trzech lat użytkowania autka odnotowałem usterkę dźwigni wycieraczek (nie działały pulsacyjnie) oraz usterkę sterownika elektrycznych szyb od strony kierowcy (popalone styki szyb tylnych - prawdopodobnie złe użytkowanie)
1) wycieki z uszczelki spod głowicy
2) zużycie prawego przegubu zewnętrznego