Auto kompletne w dzisiejszych czasach absolut nie do osiągnięcia (vide Alfa GT piękna sylwetka zacne silniki i...beznadziejna, tandenta konsola centralna jak od chińskiego traktora)
Mazda Xedos 6 to połączenie przepięknej sylwetki z niesamowitym silnikiem, esencja motoryzacji.
Legendarne V6 Mazdy, które daje niesamowitą frajdę z jazdy. Przecudny dzwięk zarówno w postoju jak i w trakcie jazdy. Na światłach oczywiście silnika nie słychać, chyba że obok samochodem stoi jakiś dresiarz swoim stuningowanym VW Golfem lub Be-em
Skrzynia biegów poprawna, nie ma nad nią zachwytów, lecz nie ma też do niej żadnych zastrzeżeń.
Auto trzyma się drogi fajny kompromis między komfortem a sztywnością, choć czuć że latka lecą, brakuje mi ESP
Nie wiem którą brać pod uwagę:
- w lusterkach słabo są za małe
- w tylniej szybie w trakcie deszczu kiepsko brak wycieraczki
- na parkingu pod sklepem...jest pięknie niska czasami trudno ją dostrzec więc widoczność pod tym względem też nie za dobrze ;)
Wzór ergonomiczności.
Cytat z mechanika, który zajmuje się 30 lat samochodami \"klima idzie jak pierun\". Szybko grzeje latem szybko chłodzi
Bardzo dużo z przodu,z tyłu nie zaglądam ;)
Wyciszenie ekstremalne,nie słychać prawie nic...to prawie to pomruk V6 przy przyspieszaniu
Nie jestem buchalterem tylko pasjonatem. Przyjemności z jazdy są bezcenne, dlatego nie ma co porównywać przeliczać, bo jeśli tak to polecam SMARTA. Auto jest traktowane jako drugie w domu - firmowym robię dużo kilometrów - Xedosem jeżdzę do teatru na piknik. Szkoda go do codziennej jazdy.
Za taką cenę otrzymać V6 i prawdziwe auto a nie plastik to naprawdę okazja. Polecam każdemu to auto jako drugie.
Przez 2 lata wymieniłem żarówkę kwota 9zł.
Brak