Ocena kierowcy - Mazda Tribute I

Okres użytkowania: 1 rok
Mazda Tribute I 2.0 16V 124KM 91kW 2000-2004 - Oceń swoje auto
Silnik : Znakomity dynamiczny silnik
Karoseria : po 6-7 latach trzeba zrobic konserwacje całego pojazdu
Za ta cene auta dostajemy znakomity pojazd którym mozemy poruszac sie pare ładnych lat bez dokładnia . Jestem zadowolony z mojego Tributa choc przed zakupem miałem mieszane uczucia i zastanawialem się powaznie nad zakupem dla tego pojazdu ze wzgledu na komentarze dotyczace spalania ale nie jesty zle w kazdym razie lepszy wynik od Rav 4 która posiadałem wczesciej
Jestem zaskoczony kultura pracy tego silnika i jego oszczednością wbrew opinia ktore słyszałem silnik nie jest tak paliwożerny jak niektórzy opisuja w cyklu miejskim spala mi 10 litrów a nie jestem emerytem i zdarza mi sie przycisnąc
Skrzynia biegów bardzo elastyczna znakomicie znosi teren jak i długie trasy oraz poruszanie sie po mieście
Układn jezdny badzo dobry chociaz po dluzszym czasie jazdy po naszych wspaniałych drogach musze wymienic drązki ale to norma.
Znakomita widoczność w pojeżdzie siedzi sie wysoko i czlowiek czuje sie jakby jechał duzo wieksza terenówką .
Znakomita przestrzen dla kierowcy jak i pasażerów
Jak na tak duzy samochów z takim silnikiem 2.0 benzyna i napędem stałym 4x4 to nie jest tak zle 10litrów na miescie i dynamiczną jazde to wynik do przyjęcia
Ogólnie pojazd jest bezawaryjny moze czas po 7 latach zrobic mu konserwacje spodu
korozja podwozia

Pb - zużycie paliwa dla silnika 2.0 16V 124KM 91kW [l/100km]