Wielkie ROZCZAROWANIE !!!
RF - tylko wygląda obłędnie, jednak aby cieszyć się jadą lepiej wybrać cabrio z miękkim dachem.
Więcej w poszczególnych kategoriach.
Niby 160KM, jednak wolnossak to chyba nie to do czego się przyzwyczaiłem (turbo). Niby jedzie, ale nie mam odczucia kopnięcia w plecy,...
Dźwięk silnika - jaki dźwięk ?
Precyzyjna, krótkie skoki - BAJKA !!!
Tylko, że drążek żyje swoim życiem - cały czas drży... może tak mają "manuale"... a ja zbyt długo jeździłem automatem.
Czytając na temat auta - były same ochy i achy... OK. mały gokart, ale: dlaczego to auto (RWD) najpierw purzy przodem ?
Dlaczego jest najpierw podsterowne ? Przód wyjeżdża jak w zwykłym FWD .
Ok, można pozamiatać tyłem, ale Toyota GT86 w tej kwestii bije MX-5 o lata świetlne w tej kwestii.
Sorki, MX-5 - rozczarowała mnie na całej lini.
PIĘKNA !!! koniec i kropka !!!
Do przodu - OK
Na boki - OK do tyłu - OK, jednak po skosie do tyłu LIPA - RF ma taką konstrukcję i nie da się tego zmienić.
KAbrio - po zdjęciu dachu - nieograniczoną widoczność ma.
Brak.
Przyciski sterowania multimediami : chyba dla karłów - trzeba nie lada ekwilibrystyki by sięgnąć do przycisków.
Ręczny - chyba dla pasażera - bo za daleko i za bardzo z przodu.
Sterowanie szybami w drzwiach - też dla karła... za bardzo w tył schowane.
Obudowa włączników szyb - za bardzo wystaje do wnętrza auta - uwiera w kolano.
Mała kabina robi swoje - wszystko OK
Chachachachacha , jaka przestrzeń :-)
To mnie całkowicie ROZCZAROWAŁO !!!
Z zamkniętym dachem - jeszcze ok, do 140km/h, ale silnik zaczyna już hałasować, żeby jeszcze ten dźwięk był jakiś fajny...
Z otwartym dachem - TRAGEDIA !!!! Już przy 120 km/h nie da się własnych myśli usłyszeć !!!
Winnym jest pałąk targi, który od spodu nie jest wyprofilowany i powoduje straszny hałas. Może gdyby auto miało tylną szybę (po schowaniu dachu), może by wtedy było lepiej.
Jednak na tą chwilę - RF to tragedia - tyko wygląda obłędnie, ale cabrio jet o niebo lepszym wyborem.
Za droga na to czym jest i co oferuje.
Ok, RWD, roadster, obłędny wygląd, świetna skrzynia biegów... ale reszta - nie warta tej ceny.
OK
brak