Ocena kierowcy - Mazda MX-5 III Cabrio

sylwia, 16 lat temu
Silnik 2.0 i 16V R6 160KM 118kW
Rok produkcji 2008
Mazda MX-5 III Cabrio 2.0 i 16V R6 160KM 118kW 2005-2009 - Oceń swoje auto
Inne : wrazenie lekkosci z jaka ta torpeda startuje spod swiatel i wyprzedza! sama radosc!!!!!!!!!!
R E W E L A C J A!
normalnie tzw. pszczolka! 160KM przy males masie pojazdu sprawia, ze ma sie wrazenie "plyniecia". poprzednio mialam CLK tez o mocy 163KM i musze pwoiedziec, ze zupelnie inne wrazenie - merc wydawal sie mocniejszy i bardziej czuc bylo ze przyspiesza, a MX5 ma kopa jak nie wiem a przy tym leciutenko i przyjemnie wyrywa spod swiatel jak torpeda! SUPERRRRRRR! nie wracam do CLK!
krociotkie przelozenia, szkoda tylko, ze 5 biegow bo 6 by sie przydal
niski srodek ciezskosci sprawia, ze auto jest jak przeklejone do jezdni! :) a zakreciki to sama radocha - inni hamuja, a ty bez nasikania pedalu elegancko wchodzisz w zakret nie scinajac.... mmmmmmmm!
mam hardtop i przy cofaniu ogranoczona widocznosc z powodu szerszego "slupka" dachu za pasazerem... ale w sumie to zaden wielki problem
spalanie mniej wiecej,jak podaje producent
dmucha, ze hej! i cieplym i zimnym naprawde porzadnie, wiec jak nawet jest troche zimno, to jak dasz ciepelko na nogi, to jest swietnie!
wystarczajaca! choc ciezko mi sobie wyobrazic wiekszego faceta czy kobiete (ponad 175 albo 75kg) w takim autku - ono "z natury" wyglada delikatnie, wiec ktos o takich gbarytach troche psulby wrazenie tej lekkosci ;)
spoko! przy otwartym dachu 140km/h luzik - da sie spokojnie jechac. przy zakmietym hartopie- jak w normalnym aucie
jako, ze moja mazda ma tylko 600km przebiegu, to nie moge tu nic powiedziec.... ale jako ze ma 3 lata gwarancji, to koszty powinny byc znikome, tlyko lac paliwo i uzywac tej torpedy na maxa! :))
R E W E L A C J A! choc podobno trzeba byc odwaznym, zeby za 85 tys. kupic takie male autko, ale co tam! do odwaznych swiat nalezy!!!!!
auto na gwarancji
auto na gwarancji