Ocena kierowcy - Mazda MX-3

ela, 17 lat temu
Silnik 1.8 V6 24V 136KM 100kW
Rok produkcji 1993
Mazda MX-3 1.8 V6 24V 136KM 100kW 1991-2000 - Oceń swoje auto
Silnik : Ach to v6. Rewelacyjnie sie wkręca, to przyspieszenie i te osiagi... :):)
Super samochód, piękny sportowy wygląd i sportowa jazda przy cudownym v6. Mały masakrator:) Rewelacja!!!
Wszystko super, ach to v6 ;)
skrzynia mogłaby mieć dłuższe biegi no i wsteczny czasami szwankuje.
Jest dobrze, jednak znam auta, podobnej klasy, które nieco lepiej trzymają sie drogi.
Z przodu bez zarzutów, z tylu boczne słupki czasami dokuczliwe, ale ogólnie jest ok.
Ogrzewanie szybko sie rozkręca i dobrze grzeje, a klima super chodzi, rewelacja!
Jak dla mnie to doskonale, oba miejsca z przodu maja dużo przestrzeni, a tylna kanapa hmm... co za wariat kupuje to autko jako samochód rodzinny.
Jest dobrze, plastiki z tylu czasami lubią sie odezwać. No i oczywiście słychać to cudowne mruczenie v6, ale to raczej komplement, a nie ujma dla tego auteczka!!!
Mało to on nie pali, ale przeciez to v6. To był świadomy wybór tego autka i silnika, wiec nie narzekam. W moim przypadku pali ok 14 miasto, 11 trasa- jednak moja jazda nie ma nic wspolnego z ekonomiczna!
Rocznik 93 może nie należy do najmłodszych, ale wystarczy wsiąść odpalić silniczek i już nie chce sie wysiadać:) Naprawdę warto, super autko za niewielkie pieniądze. Gorąco polecam!!!
Uciekał gaz od klimy, wystarczy wpuścić specjalny płyn który wskaże skąd sie ulatnia (30zł). W moim autku nieszczelna była chłodnica klimy, koszt zespawania wraz z napełnieniem to 380 zł. Teraz dobrze trzyma i rewelacyjnie chłodzi!!!
Puki co doskonale, ale w tej kwestii za dużo nie mogę powiedzieć, bo mam autko dopiero od kilku miesięcy. Mam jednak nadzieje, ze jeszcze długo będzie sie dobrze sprawowało;) !

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.8 V6 24V 136KM 100kW [l/100km]

12,3