Ocena kierowcy - Mazda MX-3

*RESPECT*280KM, 20 lat temu
Silnik 1.8 i V6 129KM 95kW
Rok produkcji 1997
Mazda MX-3 1.8 i V6 129KM 95kW 1994-2000 - Oceń swoje auto
Wspaniały model mazdy Gorąco Polecam!!!
Silniczek w układzie V6 chodzi bardzooo dynamicznie,uwazam ze jest on nie do zajechania(poprostu japonska technologia).!!!Acha i jest idealny do tuningowania ja z mojego wyciągnełem dodatkowe 140 km przy uzyciu "chipa komputerowego"POLECAM afekt jest niewiarygodny moja mazda ma teraz jakies 280km.Od 0-100 około 5,4sekundy.I Spokojnie zamyka licznik(ponad 240 km/h)Sprawdzałem na Trasie.
Hmm...Skrzynia szczegółowo dopracowana do pracy silnika!Ja wymieniłem orginalna skrzynie na skrzynie od mazdy mx6 ma poprostu szybsze przełozenia jest to spowodowane tym ze skrzynia jest od silnika 2500cmm,a co za tym idzie jest wiekszy momet obrotowy.Wiadomo lepsze osiągi!
Doskonały to mało powiedziane auto jak by było przyklejone do asfaltu!Ja zamontowałem obnizajace o 60mm sprezyny firmy K&N efekt jest odczuwalny przy wiekszych predkosciach około 180km/h.
Z przodu jest dobra ale z tyłu do dupy lecz niema co narzekac wkoncu po coś są lusterka(boczne).
Auto raczej dwu osobowe a nie cztero,lecz rozmieszczenie zegarów i cała deska rozdzielcza jest sprasowana idealnie.
Moze byc lecz nie ma to jak klima!
Jak juz wspomniałem auto dwu osobowe.Przestrzen hmm....poprostu czuc sportowy posmak adrenaliny!
Ja lubie szłyszec mój silniczek i Przerobiony układ wydechowy ze strumienicą basowa i dwoma koncowymi tłumnikami o srednicy 16,5mm kazdy robi wrazenie!
Przeglady w normalnych cenach,naprawa ? co to słowo znaczy przeciez japonce sie niepsuja! lecz cesci zamienne są bardzo drogie w porównaniu z innymi markami,miescze sie w 15 litrach na trasie w miescie około 20 litrów.
Jak za te pieniadze nie kupisz samochodu z którego bedziesz miał tyle frajdy i sportowej jazdy!
Ten samochód jest idealny nigdy mnie nie zawiódł!
hmm....chyba tylko wymiana opon!

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.8 i V6 129KM 95kW [l/100km]

20,7