Ocena kierowcy - Mazda MX-3

shocker@uiq.pl, 19 lat temu
Silnik 1.6 16V 90KM 66kW
Rok produkcji 1993
Mazda MX-3 1.6 16V 90KM 66kW 1991-2000 - Oceń swoje auto
jestem zadowolony. jezdze od wrzesnia 2004. wlasciwie to mysle sprzedac ja bo mi sie dzidzius urodzil, ale dosc nie wiem co kupic innego ciekawego. wozek ciezko sie miesci w bagazniku i musze polke sciagac. zakupy przenosze na podlogi do przodu i tylu, bo tuba, i takie tam do muzyki badziewia sa jeszcze w bagazniku :P . normalnie z tym to mordownia. CZEMU TAK MALO MIEJSCA JEST W BAGAZNIKU ?!!! PYTAM SIE...CZEMU? kuzwa kolka z wozka musze sciagac bo inaczej szyba, by poleciala. ale lipa z tym jest :(
troszke glosno chodzi ale bezawaryjnie i nawet na taka pojemnosc i jeden walek to ma kopa.
czasem wsteczny sie zacina i trzeba wysprzeglic. np. we francuzach biegi to maselko a tu twardziej wchodza, lecz nie jest najgorzej i dzialaja poprawnie.
opony 205/45 i calkiem milo sie pomyka.
ja nie narzekam. do tylu przez szyba nie patrze, bo cofam do lusterek. podoba mi sie tak jak jest. gdyby bylo dobrze widac przez tylnia szybe to by nie byla to mx-3 tylko demio.
do wszystkiego jest dostep i nic nie przeszkadza.
ja nie mam klimy a wentylacja i ogrzewanie sprawuje sie dobrze.
z przodu duzo miejsca, z tylu troche mniej, ale to nie autobus tylko mx-3. siedzenia trzymaja dupe mocno ;)
silnik nie chodzi zupelnie cicho :/ .ale poradzilem sobie z tym, bo z tlumnika wydarlem juz przepalone "trociny" i ma pusto w srodku i to jest z natury uzasadnione, zeby basowo bylo go slychac. teraz nie slychac silnika tylko tlumnik :o
na miescie te 13,5 litra pije. ale trasa nienajgorzej bo 8,2 litra mi bierze. tak np. na dystansie 120km w jedna i 120km w druga strone. ale deptam do wykladziny. a niech wie ze jedzie....a co mi tam. aha: jezdze praktycznie na samym gazie. BRC
REWELACJA!!!! RULEZZZZZZZZZZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

LPG - zużycie paliwa dla silnika 1.6 16V 90KM 66kW [l/100km]