Ocena kierowcy - Mazda MX-3

lukaszn@onet.eu, 17 lat temu
Silnik 1.6 16V 90KM 66kW
Rok produkcji 1992
Mazda MX-3 1.6 16V 90KM 66kW 1991-2000 - Oceń swoje auto
Silnik : Silnik mimo swojej niewielkiej pojemności jest dynamiczny i bardzo mnie to zaskoczyło jak na 15 letnie autko.Nie zamienił bym go na żadnego Golfa, Civice czy BMW
Autko dość zrywne jak na tę pojemność silnika.Na sekwencyjnej instalacji LPG doskonale daje sobie rade, nieodczuwalna różnica między jazdą na benzynie i gazie.Dobre przyspieszenie i przyjemny dla ucha dźwięk silnika przy wyższych obrotach.
Problem czasami ze wrzuceniem wstecznego.
Autko bardzo dobrze trzyma sie zakrętów, wszystko dobrze ze strojone ze sobą.
Autko nie ma problemów z nagrzewaniem w kabinie, jedyną wadą może być parowanie szyb.
Z przodu przestrzeni dla pasażerów jest dużo, łatwy dostęp do wszystkich przycisków i przełączników, z tyłu dwie osoby bez problemu się mieszczą, więcej miejsca jest niż w Tigrze.Nie polecam osobom podróżującym na dłuższych trasach.
W środku cicho, ale powyżej 120 km/h trzeba mówic trochę głośniej, albo wsłuchać się w przyjemny dźwięk płynący spod maski.
Do tego czasu nie miałem żadnych poważniejszych napraw, jedyną rzeczą jaką musiałem wymienić to dwa drążki stabilizatora w tylnim zawieszeniu koszt częsci razem z wymianą około 150 zł.
Żadnych poważnych napraw
Żadnych poważnych usterek