Gdybym miała kupić to auto raz jeszcze, zdecydowałabym się bez wahania! Niewielkie, ale pojemne, łatwo nim zaparkować. Zwrotne, gładziutko wchodzi w zakręt, prowadzi się bardzo przyjemnie, komfortowe. Co więcej trzeba?
Silnik pracuje cicho. No chyba że się przepiłuje ponad 4000 obrotów na biegu, to wtedy słychać - ale to jak w niemal każdym aucie ;-)
Biegi wchodzą miękko. Tylko wsteczny czasem stawia opór (z opinii na forach wynika, że niektóre Demio tak już po prostu mają....)
Bez najmiejszych zastrzeżeń :)
Szerokie, duże szyby = pełna widoczność. Słupki boczne niczego nie zasłaniają. Widoczność więc idealna!
Miękkie fotele, zawieszone dość wysoko to to, co lubię. W nisko zawieszonych (patrz: modele sportowe) nie czułabym się zbyt bezpiecznie - ograniczona jak dla mnie przestrzeń obserwacji, mijające samochody oślepiające światłem - nie, dziękuję.
Zimą ogrzewa się w try-miga. A mąż w swoim dieslu zębami przez 15 minut szczęka... W lato klimatyzacja chłodzi natychmiast. Brakuje tylko barku z zimnymi napojami ;-). Poza tym - pełen komfort!
Przestrzeń wystarczająca dla pasażerów średniego wzrostu i gabarytów. Osobom o wymiarach ponadstandardowych może bbyc przy pełnym obłożeniu miejsc ciut za ciasno...
Nic nie puka, nic nie stuka.
U mnie spala średnio 8 l/100 km w cyklu mieszanym. Mogło by mniej - np. 1 litr, haha ;)
Mam to auto od ponad roku. Do tej pory wymieniłam tylko żarówki i płacę za paliwo. Na przeglądzie usłyszałam, że \"autko w stanie idealnym, nie ma się do czego przypiąć\" :). I to by było na tyle :)
Jak do tej pory - usterki nie wystąpiły. Ani te większe, ani te mniejsze, ani zupełne drobiazgi. I oby tak dalej!
- zużycie paliwa dla silnika 1.5 16V 75KM 55kW