Świetne auto, mam już drugie takie samo. Nie mam żadnych problemów, ale muszę przestrzec wszystkich uzytkowników CX9 o problemie z (transfer case) czyli chyba reduktorem po polsku. Otóż reduktor znajduje się bardzo blisko rury wydechowej i przez to reduktor bardzo się nagrzewa. Po jakimś czasie olej znajdujący się w środku zmienia się w smar, przestaje należycie smarować i przez to doprowadza do uszkodzenia reduktora a czasami nawet skrzyni biegów. To uszkodzenie można poznać po zapachu przypalonego oleju i wyciekach pod samochodem. Koszt naprawy może być ogromny. W reduktorze jest tylko korek przez który można dolać oleju, brak jest korka do zlewania. Należy użyć urządzenie generujące podciśnienie i wyssać resztki oleju oraz zalać nowy. Producent twierdzi że reduktor jest bezobsługowy i nie trzeba tego robić, ale prawda jest taka że trzeba to robić co 25000km aby samochód nam dobrze służył. Proszę wziąść tą informację bardzo poważnie, jest to jedyna poważna wada tego auta! Roczniki od 2008 do 2017
Poniżej jest link na youtube, niestety po angielsku jak to zrobić.
Silnik super, niezawodny i piekielnie mocny!
Jedna z najlepszych z jakimi miałem do czynienia. Wyprodukował ją chyba Lexus, niezawodna!
Świetny! Wielkie auta a w zakrętach jak gokart!
Koniecznie trzeba zrobić zabezpiecznie antykorozyjne podwozia!
Uwaga przy skręcie na słupek! Można kogoś nie zauważyć na pasach!
Może być
Bardzo dobre!
Dużo miejsca nawet w 3 rzędzie siedzeń
Słabe wyciszenie od nadkoli
Lubi dużo spalić:(
świetne auto za pół ceny niemieckiego
Bez problemów
dbajcie o reduktor!!!!