Auto bardzo wygodne, rewelacyjnie wyposażone, mimo dość dużych gabarytów zwinne, nie czuć w mieście jego wielkości (wcześniej jeździłem mazdą 6),
Przed zakupem spotkałem się z opinią że jest wyjątkowo ospała dlatego byłem pozytywnie zaskoczony - co prawda do DSG jest jej daleko ale np. skrzynie stosowane w francuzach czy choćby Jeep'e GC są wyraźnie wolniejsze od tej
Pozytywne zaskoczenie - auto daje bardzo dobre pole widzenia a dzięki wysokiej pozycji za kierownicą nikt z przeciwka Cię nie oślepia
Stojąc na zewnątrz auta większość osób oglądających jest bardzo zaskoczona jak dużo miejsca jest w środku - nie żeby auto było małe z zewnątrz - po prostu w środku jest miejsca jak w busie
Po prostu super - po niezbyt cichej M6 po prostu rewelacja - przy prędkości autostradowej 120-140 nadal mozna rozmawiać w aucie szeptem
Jedyna rysa na szkle - o ile w trasie auto zaskoczyło mnie pozytywnie to w mieście jest wręcz niedobrze, nawet przy delikatnej jeździe ciężko zejść poniżej 15l/100, a w wersjach przed liftingiem (2007-2010) podobno jest jeszcze "o 2l gorzej". Pozostaje tylko instalacja LPG.
W zasadzie brak bezpośredniej konkurencji cenowej - nie ma drugiego auta w tej cenie tej wielkości z 7 osobowym nadwoziem i napędem 4x4
- zużycie paliwa dla silnika 3.7 V6 MZI 277KM 204kW