: Dobra moc i elastyczność przy zachowaniu bardzo rozsądnego zużycia paliwa. No i przede wszystkim bez turbiny. Powinno to pojeżdzić.
Bardzo dobry samochód. Wysoka jakość materiałów, wysoki komfort podróżowania, bardzo dobra ergonomia, a przede wszystkim silnik o sporej pojemności i wysokiej mocy, którego obecnie nikt już praktycznie nie produkuje. Mam wersje Hikari z pakietem luxury. Auto nawet jeżeli nie jest, to na pewno zahacza o segment premium. Super wygląda i jeszcze lepiej jeździ. Niczego więcej nie oczekuję od samochodu. Jest dobrze.
Dla tego silnika kupiłem ten samochód. Jest moc i jest ekonomia. Jak dla mnie rewelacja.
Nie wiem czy wszyscy, ale ja lubię ten przeskok na 2 przy zmianie biegów. Przełożenia są krótkie, a sama skrzynia precyzyjna. Rozważałem automat, ale zrezygnowałem po jeżdzie próbnej z manualem.
Bardzo dobrze tłumi nieróności. Cichy i precyzyjny. Samochód bardzo dobrze trzyma się w zakrętach.
Auto robi wrażenie. O gustach się nie dyskutuje, ale to bardzo dobrze zaprojektowany samochód.
Jest dobrze. System kamer i czujników dodatkowo sprawia, że wiesz co masz wokół auta.
Super. Wszystko przemyślane w minimalistycznym stylu. Dla mnie bomba. Jedyne co mi czasem przeszkadza to obsługa nawigacji. Kwestia przyzwyczajenia, ale ja nie korzystam często.
Mogło by być lepieć. Ma tendencję do parowania szyb szczególnie zimą jeżeli w aucie jedzie kilka osób. Sytuację ratuje włączenie dodatkowego nawiewu.
Nie mam uwag.
Bardzo dobrze. Jeden z najlepiej wyciszonych samochodów na rynku. Zwracałem na to uwagę podczas zakupu. Jedzie sie naprawdę w ciszy, jedynie podczas mocniejszego dociskania pedału gazu lekko słychać silnik.
Samochodem naprawdę da się jeżdzić ekonomicznie. Spalanie poniżej 5 l/100 km jest możliwe, ale jeżdzimy wtedy delikatnie i raczej nie przekraczamy 90 km/h. U mnie średnie spalanie wiosna lato to 6,1 l/100 km, a w czasie zimy 6,8. Cena przegladu również do przyjęcia.
Dobrze. Komfort i jakość muszą kosztować.
Super. Rozładowana bateria w pilocie po roku uzytkowania.
Bez uwag.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 Skyactiv-X 186KM 137kW