: Wysoki komfort jazdy i znakomita skrzynia biegów
Bardzo dobre, udane auto o niebanalnym wyglądzie, bardzo staranie wykończone, dobrymi materiałami. Daje poczucie solidności, pewności i niezawodności oraz wygody. Znakomicie nadaje się do długich podróży. Oszczędne w eksploatacji
( średnie zużycie paliwa w cyklu mieszanym od początku użytkowania to 6,1 l/100 km). Bardzo dobrze wyposażone w akcesoria elektroniczne.
Bardzo dobry, cichy, wystarczająco mocny do zdecydowanych manewrów; ale miewa sekundowe "przerwy" w pracy, jakby wahał się przez chwilę. Przegląd nie usunął tego mankamentu
Znakomita, bardzo precyzyjna, najlepsza z jaką się spotkałem. Zmiany biegów są bardzo płynne, praktycznie niewyczuwalne, jak w dobrym automacie - mam manuala
Bardzo dobry. Znakomicie się prowadzi, zawieszenie zapewnia duży komfort jazdy.
Bardzo ładny design, szkoda, że plastiki nie mają metalizowanych wykończeń
Bez zarzutu, bardzo dobra kamera cofania
Ogólnie ok jednak oznakowanie i korzystanie z klawiszy na desce rozdzielczej nie jest komfortowe, wymaga zastanowienia się i oderwania oczu od prowadzenia. To mankament.
W mojej Mazdzie 6 klimatyzacja była lepiej zestrojona. Tu automat nie działa precyzyjnie; potrafi być ni z tego ni z owego za chłodno lub za ciepło
Daję pięć gwiazdek trochę na wyrost bo z tyłu przydałoby się odrobinę wiecej miejsca, w bagażniku też
Bardzo dobre, w zasadzie słychać tylko opony. Silnik prawie nie słyszalny
Silnik pozwala na stosunkowo niskie zużycie paliwa i to jest widoczna zaleta.
Jakość wysoka lecz cena niestety również. Moja stosunkowo niska wersja ( druga od dołu) kosztowała mnie tyle ile najwyżej wyposażona Mazda 6 kupiona w 2015. Ten tak silny wzrost ceny jest moim zdanie zdecydowanie za wysoki i nie ma merytorycznego uzasadnia
Jak dotąd nic się nie dzieje poza wspomnianym już w innym punkcie sekundowy "bezdech" silnika od czasu do czasu
Nic się nie dzieje - i dobrze
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 Skyactiv-X 180KM 132kW