: Daje radę, system Stop-start sprawnie bez szarpania i zgrzytów
: Nie było - dwa dni
Auto więcej obiecuje niż daje - wokół dwulitrowego silnika zaprojektowano ładne nadwozie, ciekawe wnętrze i tyle.
Klasyczne cechy wolnossącej jednostki - płynnie rozwija moc. Od 2500 obrotów już czuć.
Wszelkie ochy i achy dziennikarz nad manualem są kompletnie bezzasadne. Po prostu sprawnie działa. Może zapomnieliśmy jak to powinno chodzić.
Ładnie trzyma się drogi, przeciętnie stuka, przeciętnie puka - nic żeby się doczepić, w sam raz do takiego auta.
Bryła ładna, miejsca wystarcza znów jak na segment C po prostu jak ma być. Wnętrze ładnie zaprojektowane ale materiały dziwne. Mam tu na myśli szczególnie skaj którym obito przednią część deski i boki tunelu środkowego. Wygląda badziewnie, da się go uszczypnąć i zostaje ślad, widać i czuć pod nim załamania plastiku. Mam obawy czy wytrzyma to jakiś ostrzejszy przedmiot przewożony w środku. Jakś skrzynka, deska, metalowy element torebki ...
Jest dobrze. Do tyłu wiadomo, że gorzej ale ładne duże lusterka, kamera, czujniki i jest OK.
Przyciski po lewej stronie deski zasłania kierownica, na kierownicy część przycisków srebrnych i piktogramy nieczytelne. Podłokietnik świetny ale żeby otworzyć trzeba przesunąć i walimy w kolano pasażera tylnej kanapy. Słabo!
Przy temperaturze ok 30 st na plus w trybie automatycznym dmuchawa szaleje, raz mocno, raz słabo. Nawiewy walą po twarzy, ramionach - jak nie ustawisz to miłe nie jest.
Duży jestem i było OK. Fotele z przodu mają wysokie, fajne oparcie ale trzymanie boczne takie sobie. Skokowa regulacja pochylenia oparcia to typowe dla wschodu. Siedzisko troszkę krótkie. Też typowe dla wschodu. Osoba z dużym D i wysoka powinna się mocno zastanowić nad dalszą podróżą.
Przeciętne w klasie, dużo lepsze niż inne wschodnie auta.
Miałem na dwie doby - brak opinii.
Tak troszkę przeszacowane auto. Nie jest to model luksusowy, a żeby jakoś było to bez 150 tysięcy nie ma co. Więc słabo.
Powinno być dobrze ale nie wiem
Brak możliwości oceny - dwa dni testu
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 SKYACTIV-G 150KM 110kW