Jeden z najlepiej wykonanych crossoverów na rynku. Bardzo bogate wyposażenie. No i ta przyjemność z jazdy :)
Całkiem żwawy silnik. Jak trzeba ostro przyspieszyć trzeba go wkręcić na wysokie obroty. Jak na pojemność 2000 cm3 jest bardzo oszczędny. System i-stop działa całkiem sprawnie, chociaż nieraz lekko szarpnie autem. Wyciszenie silnika na wysokim poziomie i dźwięk jak dla mnie bardzo przyjemny - 4 cylindry.
Nie mam zastrzeżeń do skrzyni biegów. Automat ma 6 biegów i działa płynnie. Czuć delikatnie przerzucanie z 1 na 2 i z 2 na 3 - dalej już praktycznie bardzo płynnie. Dość szybko reaguje na kickdown. Łopatki przy kierownicy działają bez zacięć. W trybie "SPORT" auto jedzie bardzo żwawo, bo biegi przerzucane są przy wyższych obrotach silnika.
Bardzo sprawnie wchodzi w zakręty bez przechyłów. Bardzo dobre czucie w kierownicy. Można łatwo przyciąć zakręt. Jedynie na poprzecznych nierównościach tył auta lekko podskakuje. Zawieszenie sprężyste.
Mam auto w kolorze "Soul red crystal". Jedynie słupki B są w pianoblack i niestety bliżej nie wiadomo od czego rysują się. Bardzo delikatne tworzywo na słupkach B.
Widoczność do przodu bardzo dobra. Do tyłu też bez zarzutu. czujniki z przodu i z tyłu plus kamera z tyłu załatwiają sprawę :)
Wszystko pod ręką i brak dotykowego ekranu to jak dla mnie atuty a nie wady. Siedzenie bardzo wygodne i bardzo dobre trzymanie boczne. Kierownica ma bardzo duży skok regulacji. Bardzo miękkie materiały wykończeniowe i szeroki fajny podłokietnik. HUD.
Klimatyzacja pracuje bez zarzutu. Ogrzewana kierownica i przednie fotele plus lusterka.
Z przodu bardzo obszernie, z tyłu nieco mniej miejsca na nogi. Przy wzroście 180 cm jak "siadam za sobą" to mam jeszcze ok. 7 cm od kolan do oparcia. Z tyłu wentylacja i podłokietnik z uchwytami na napoje. W każdych drzwiach można zmieścić 1.5 l butelkę :) Z przodu są też 2 cup holdery.
Przy 140 km/h jest jak dla mnie cicho. Z automatem przy tej prędkości jest 2750 obr/min
Mało spala. W trasie 5.6-6.5/100 , przy 140 ok. 8 i w mieście ok. 8/100. Mój rekord to 5,6 /100 w trasie.
Mógłby być tańszy, ale nie żałuję
Brak usterek
Brak usterek