Ocena kierowcy - Mazda CX-3 Crossover Facelifting

Spider, 4 dni temu
Silnik 2.0 Skyactiv-G 121KM 89kW
Rok produkcji 2018
Okres użytkowania: 5 lat
Mazda CX-3 Crossover Facelifting 2.0 Skyactiv-G 121KM 89kW 2018-2022 - Oceń swoje auto
Silnik : Bardzo fajna jednostka, żwawa i dynamiczna
Inne : Bogato wyposażony jak na tak małe auto
Małe i ładne auto, wysoki standard wyposażenia, jakość wzorowa. Trzeba tylko świadomie dobierać auto do potrzeb, nie jest to auto na długie trasy autostradą a raczej mały miejski wojownik i jako taki spisuje się rewelacyjnie. Moim żona jeździ już 5 lat, uwielbia go... ten czerwony kolor żwawy silnik i minimalisyczna stylistyka robi robotę. Doskonale trzyma cenę i jest autem poszukiwanym ale nie kradzionym co ciekawe. Mazda jako marka zdaje egzamin dla półki premium, serwis i akcje naprawcze komunikacja z klientem wzorowe.
Żwawy dynamiczny z pazurem ale również z apetytem na paliwo co rekompensuje całkowitą bezawaryjnością. Wysokoobrotowy 2l 120 km w zupełności starczy na to małe auto.
Automat działa płynnie nie szarpie, dynamiczna jazda go nie boli a manetkami można decydować o zmianie biegów. Tryb sport dodaje dynamiki obrotami i dzwiękiem.
Zasadniczo wszystko dobrze, ale kilka razy uciekał mi tył. Auto sztywne, usportowione kusi do dynamicznej jazdy.
Kolor soul red, piękny ale cieniutki i wrażliwy na odpryski. Konieczna folia.
Bez uwag jest dobrze.
Rewelacja wszystko tam gdzie trzeba jasno i czytelnie opisane. Cieszy wciąż duża ilość fizycznych przycisków. Jedyny minus to w praktyce jeden uchwyt na kubek w konsoli centralnej .... drobiazg.?!?
Bez problemów sprawne szybkie i skuteczne. Model ma fabryczną wadę skraplacza klimy wymiana w aso to jakieś 8k .... mi 3 miesiące po gwarancji Mazda wymieniła w geście handlowym na swój koszt. Jestem pełen szacunku a moje zaufanie do tej marki urosło pod sufit.... "niemiec" by udawał ,że tak jest i już.
Jak na takie auto.... jest ok. Mam 183 cm odnajduję się z przodu ale za mną siada już tylko dziecko. Tył całkiem obszerny i wygodny.
Jest ok nawet w trasie. W sumie to silnik pięknie pracuje i nie słyszy się nic niepokojącego.
Serwisuje w ASO ... nie jest drogo nie naciągają na zbędne wymiany. Polecam Mazda Odyssey Warszawa. Do tej pory NIC.... 7 lat 65000 km i nic nawet żarówka.
Nie jest to tanie auto ale raz kupione daje dużo frajdy i kompletny spokój. Zasługuje na swoją cenę.
Nic poza akcjami serwisowymi. Opisany wcześniej skraplacz klimy... Mazda wzieła koszt na siebie nawet po gwarancji. A tak to w sumie nic nie robiłem w tym aucie poza eksploatacją.
Brak.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 2.0 Skyactiv-G 121KM 89kW [l/100km]