Lista ocen Mazda 626 V Hatchback (147)

3,7
~lestat11@autograf.pl
Hatchback 2.0 TD 101KM 74kW
bylem wlascicielem tej mazdy przez 2lata, z auta jestem bardzo zadowolony, po miescie (jakim jest czestochowa-jako taki tryb miejski) udalo mi sie zejsc do 5,5l na 100km (jak:szybka zmiana biegow na wyszy, hamowanie silnikiem, przewidywanie sytuacji na drodze). niestety drugi raz bym nie kupil tego samochodu w Polsce, mialem pecha i kupilem wersje przejsciowa (japonska pompa DENSO), mialem problem tego typu ze silnik gasl (czasami nawet co...
4,6
~Marcin
Hatchback 2.0 TD 101KM 74kW
Drgania mocno przenoszą się do wnętrza i jest głośny. Dynamika w trasie nie powala (13 s. do 100, 80-120 na 5 ok 18 s.) za to w mieście dziarsko przyspiesza na 3 lub 4 już od 1800 obrotów, (Silnik)
4,9
~mlodyas
Hatchback 2.0 115KM 85kW
Odpukać, na tę chwile najlepsze auto jakie posiadałem. Wygoda, przestronność, bezawaryjność i rozsądna cena. Po prostu czysty Japończyk. Odnośnie rdzy na podwoziu - nieunikniona i jest wpisana w ten model, ale w niczym nie przeszkadza. Wystarczy wyczyścić, zakonserwować i jeździć. UWAGA NA PRZERDZEWIAŁE ZBIORNIKI PALIWA!!! - ciężko dostać nowy, ale jak się postara to się znajdzie (ja znalazłem). Nie wierzcie w drogie części i naprawy a jeśli...
4,3
~Dalajlama
Hatchback 2.0 TD 101KM 74kW
Auto posiadam od niedawna, ale juz moge cos o nim powiedziec. Jak na swoje lata prezentuje sie naprawde fajnie. Sylwetka auta jest przyjemna a srodek auta solidnie wykonany i jak na hatchback nie stuka w nim tylna półka z czego jestem happy :) bo nie jednego hatchbacka juz mialem i nie bylo tak cicho. Srodek przyjemny dla oka. Auto jak na diesla ciche i co najważniejsze cieple :) Szybko sie grzeje i w aucie jest cieplutko :) Jak na mazde...
~Kuba
Hatchback 2.0 115KM 85kW
Auto jest rzadko spotykane, jak dla mnie przestronne, ma ładną linię nadwozia. Fakt, że być może brakuje mu nieco charakteru, ale jako rodzinne auto będzie świetne. Każdy samochód na coś cierpi, także nie przerażałbym się rdzewieniem nadkoli - naprawa nie jest droga i jeśli jest dobrze wykonana, to wystarczy na długo.
3,9
~Tomasz O.
Hatchback 2.0 136KM 100kW
Auto godne polecenia, bardzo przestronne i dobrze wykończone wnętrze, ładna linia nadwozia, dobre właściwości jezdne, małe spalanie jak na takie gabaryty, mała awaryjność, jednak jak ktoś ceni sobie bardziej komfortowe nastawy zawieszenia niestety będzie niezadowolony, poza tym hałas zbyt uciążliwy-to jedyne wady jakie udało mi sie doszukać, reszta to same zalety.
4,5
~kierowca od 15 lat
Hatchback 2.0 115KM 85kW
Ten rocznik w takim stanie i z tym wyposażeniem to dla mnie po prostu doskonale.
4,6
~Dentysta
Hatchback 2.0 115KM 85kW
Super auto w tej cenie. Końcówka lat \'90 ubiegłego wieku to apogeum niezawodności aut japońskich.
4,5
~hajduk77
Hatchback 2.0 TD 101KM 74kW
Teraz widze że Włosi Francuzi Hiszpanie Amerykanie a nawet Niemcy pownni zamiast samochodów wrotki produkować!!! tego sie nie da spartaczyć!
3,5
~mikolaj94
Hatchback 2.0 136KM 100kW
Praktycznie się nie psuje, jedyne co musiałem naprawiać to instalacja LPG, ale to wina jej samej bo była słaba, oraz musiałem raz przeczyścić przepustnicę. Inne naprawy (rozrząd, zawieszenie, olej, itd) robiłem profilaktycznie co poskutkowało tym, że auto nigdy mnie nie zawiodło nawet na trasach po 2 tys km. (Silnik)
Mazda 626 V Hatchback