: jak na jedenasto letnie auto wygląda naprawde wspaniale sylwetka ponadczasowa powoduje że wciąż \"świeżo\" wygląda brak jakich kolwiek ognisk rdzy lakier zadbany
: przy zakupie trzeba zwrucić szczególną uwage na to czy z rury wydechowej nie wydobywa się biały dym a jeśli tak to na 100% pierścienie do wymiany
: przed zakupem uważać należy na klekoczące popychacze bo jeśli silnik pracuje jak diesel to bież pod uwage zdejmowanie głowicy i wydatek na naprawe rzędu 500zł
Ogólnie pojazd nie jest zły w sumie każdy ma jakieś wady jednak w stosunku ceny do jakości to pierwszorzędny wybór pojazd doskonale wyposażony w porównaniu do innych modeli mnie wyniósł on 12000zł za 11 letnie auto z praktycznie nowym silnikiem jest duży bezpieczny nie przyciąga uwagi złodzieja teraz tylko wsiadam i jeżdżę
Ogólnie nie jest źle silnik wysoko obrotowy wiec przy zmianie biegu czasami szarpnie ale to kwestia wyczucia jak na benzynę to w miarę cichy ale wiem ze mogło by być lepiej
wsteczny czasami nie chce zaskoczyć ale to norma w tym aucie krótki przełożenie całkiem fajne choć czasami o coś wadzi ...
zaraz po zakupie wymieniłem łożysko koła przedniego i to było by tyle w zawieszeniu troszkę za miękki przez co nieprzyjemnie przechyla się na zakrętach powodując wrażenie jak by zaraz miał wpaść w poślizg bardzo dobrze tłumi nasze dziury nie to co golf czy inne niemieckie konstrukcje ;-)
przód i boki OK ale tył to porażka dla osoby która mało jeździ pojazd nie do zaparkowania tyłem ze względu na złudne wrażenie końca pojazdu jedyna pomoc to czujnik parkowania :-)
wszystko pod ręką a zwłaszcza sterowanie szybami z blokadą co by mi dzieci przez okno nie wypadły
mam wersje pojazdu z klimatyzacją więc nie narzekam około 4min. schładza wnętrze do przyjemnej temperatury ok 18 stopni po 8godz. na słońcu natomiast zimą potrzebuje więcej czasu ok 6min.
z przodu nie mam powodów do narzekań jest ogrom przestrzeni natomiast z tyłu to nie wiem nigdy jeszcze nie siedziałem ale póki co nikt się nie skarżył więc myślę że OK chociaż osoby o wzroście powyżej 185cm mogą mieć problemy z sufitem :-)
nie jest źle jak na tak stare auto choć wiem że mogło by być o wiele ciszej na wolnych obrotach praktycznie nie słychać silnika problemy zaczynają się dopiero od obrotów powyżej 3000 i po dłuższym czasie męczy ten warkot przynajmniej mnie
tu mazda się nie popisała mały taki smok z niej w mieście średnio 10l w trasie spada do 8l na 100km przegląd jak wszędzie 100zł a naprawy cóż ... powiem tak kupiłem pojazd w stanie tragicznym praktycznie zrobiłem generalny remont silnika ale nie warto inwestować w podróby które tańsze są o ok 15-20% mnie na oryginalnych częściach wyniosło razem z robocizną 3700zł
w tamtym czasie miałem do wyboru kilka aut w większości konkurenci odpadali na wyposażeniu i roczniku np. audi 80 b4 1995r za 14000zł a w tym tylko elektryczne przednie szyby lub Passat 1996r który słynie z awaryjności za 13800zł ja chciałem auto nie typowe duże rodzinne bezawaryjne bezpieczne i znalazłem a co najważniejsze śpię spokojnie bo taki pojazd naprawdę rzadko staje się łupem złodzieja
nie mam powodu by do czegoś się przyczepić póki co nic nie nawaliło odpukać w nie malowane hehe
jak już wcześniej wspomniałem kupiłem auto do remontu więc zrobiłem co trzeba i od tej pory wszystko jest tak jak powinno być
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 i 115KM 85kW