kupione gdy miało (ponoć) 68tyś przebiegu i założony gaz, teraz 282tyś i jako takich większych problemów z madzią nie było,nie licząc regulacji gazu i innych związanych z dużym przebiegiem i całokształtem eksploatacji.brakuje klimy i wspomagania.
działa bezproblemowo,dobre przyspieszenie powyżej 2000 obr/min. drobne pocenie się oleju w niektórych miejscach.
pierwsza padła przy około 240tyś.km czasem problemy z wbiciem jedynki w trakcie jazdy, "wajcha" mogła by być krótsza.
komfortowo i wygodnie,na ostrych szybkich zakrętach trochę za miękkie zawieszenie i sie przechyla,opony teraz założone 195/55/15,przy tym przebiegu amortyzatory były już wymieniane raz, zawieszenie przednie tzn. gumy wahacze i inne wymienione przy 268 tyś. i jest teraz cisza.
nie ma problemu
ogólnie dobrze,wszystko pod ręką
minus to brak klimy, ale na szczęście jest dużo opcji i możliwości regulacji nawiewu, ogrzewania szybko grzeje,kiedyś sobie zrobiłem test i przy mrozie -10 stopni na dworze udało mi się nagrzać w aucie do 32 stopni.
wersja 5 drzwi checzbeg, mam 185 cm wzrostu z przodu mnóstwo miejsca z tyłu nie ma źle,bagażnik tylko dobrze bo mam butle z gazem 40L ale spokojnie 3 duże plecaki ze stelażem sie mieszczą i jeszcze inne drobiazgi lub rower ze ściągniętymi kołami i inne drobiazgi.więc niema źle :)
to już nie jest to co kiedyś
spalanie gazu 10-12L/100km z bagażnikiem dachowym na rowery,bez bagażnika nie pamiętam bo cały czas założony bo często jeżdżę z rowerami na dachu w góry lub na zawody i wtedy max.14L z 3 rowerami i 3 ludzi + pełny bagażnik.
za tą cenę to nić lepszego i w takim komforcie sie nie da kupić.polecam
sporadycznie w zasadzie nie ma o czym pisać.
raz wymiana mieszalnika gazu, raz wymiana skrzyni biegów, raz wymiana wszystkich popychaczy zaworów,raz rozrusznik, raz układ wydechowy, nie pamiętam
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 i 115KM 85kW