Ocena kierowcy - Mazda 6 III Sport Kombi Facelifting 2018
Przebieg:
6 tys. km
Okres użytkowania:
niecały rok
: Niskie spalanie to zdecydowanie moje największe zaskoczenie przy normalnej ,nie mułowatej jeździe ;)
Jak to by powiedzieć no nie idzie przechwalić . Długo szukałem odpowiedniego auta biorąc pod uwagę nie zawodność cenę i wyposażenie. Poprzednim autem jeździłem ponad 5 lat była to Mazda 2.5 gh z której byłem mega zadowolony dlatego było mi bliżej tej marki do tego dwóch kolegów miało Mazdy GJ i jedyne do czego mogli się doczepić to wyciszenie auta . Idąc tropem Mazdy gdy się pojawiła wersja GL była to miłość od pierwszego wejrzenia ;) jest naprawdę piękna szkoda tylko że nie ma z 300 koni bo drapieżny przód byłby adekwatny do mocy pod maską :) Materiał i wykończenie wnętrza auta jest na bardzo wysokim poziomie , wiadomo że o gustach się nie rozmawia ale polecam wsiąść i samemu się przekonać :)
Mógłby być mocniejszy ale daje rade , bardzo oszczędny jest to jego wielki atut . Na bezpiecznie podróżowania z Rodziną zupełnie wystarczy .
Precyzyjna ,biegi ładnie wchodzą także jak na Japońską precyzje przystało :)
Puki co na zimówkach jeszcze nie jeździłem a posiadam w chwili obecnej 19stki które świetnie trzymają się drogi .
Zakonserwowany porządnie bynajmniej na takiego wygląda . Ponoć Mazda słucha swoich klientów dlatego pod tym względem również się przyłożyli .
Kamera przód ,tył ,360 także widać wszystko i wszędzie . Do tego jak się wyjeżdża i istnieje jakieś niebezpieczeństwo system nas ostrzega . Bajka ;)
Wszystko blisko ,wygodnie i czytelnie umieszczone . Nie ma miliona dziwnych przycisków tylko takie których się najczęściej używa do wygodnego przemieszczania się .
Działa jak należy .
Jak dla Rodziny 2 + 2 w zupełności wystarczy nie ma co narzekać :)
Ogromny progres, cisza jak makiem zasiał ;) Słychać tylko delikatny szum opon , można spokojnie rozmawiać i czuć że jedzie się wysokiej klasy autem .
Jak na razie oprócz paliwa żadnych .
Świetny samochód z bardzo dobrym wyposażeniem za uczciwe pieniądze .
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 Skyactiv-G 165KM 121kW