Ocena kierowcy - Mazda 6 III Sedan Facelifting

peterviva, 7 lat temu
Silnik 2.0 SKYACTIV-G I-ELOOP 165KM 121kW
Rok produkcji 2015
Mazda 6 III Sedan Facelifting 2.0 SKYACTIV-G I-ELOOP 165KM 121kW 2015-2016 - Oceń swoje auto
Silnik : Bardzo oszczędny, fajnie się kręci, fajnie brzmi jest mocny i mam nadzieję że będzie długo bezawaryjnie służył.
Auto sprawia dużo frajdy z jazdy pod warunkiem że ktoś lubi dynamiczną jazdę i nie oczekuje super komfortu. Zdecydowanie godne polecenia auto.
Najlepszy element auta i mam nadzieję że tak pozostanie na długo.
Potrafi czasem haczyć jedynka ale coraz rzadziej. Bardzo precyzyjna.
Bardzo dobrze trzyma się drogi jest bardzo zwinna jak na swoje gabaryty i wydaje się że prowadzimy mniejsze auto dopóki nie zaczniemy parkować :)
Trochę głośna, trochę sztywna, szczególnie na 19' ale wiedziałem o tym przed zakupem a mimo to wkręciła mnie na maxa. Dużo miejsca w środku i w bagażniku.
Gdyby nie podłokietnik o ile można to tak nazwać byłoby idealnie.
Nie mam zastrzeżeń, wszystko działa tak jak powinno.
Bardzo dużo miejsca dla wszystkich.
Jest głośna, słychać opony, szum powietrza i silnik z tym że do dźwięku silnika nie mam pretensji, ładnie warczy, mi nie przeszkadza, wręcz przeciwnie był to jeden z powodów dla których ją kupiłem.
Bardzo mało pali. Mam ciężką nogę a spalanie na zbiorniku to od 6,8L do 7,2L na dojazdach do pracy. Serwis nie jest przesadnie drogi a już na pewno nie na tle Citroena.
Tania nie jest ale mam nadzieję że odwdzięczy się bezawaryjnością.
Tradycyjnie w 6-ce mechanizm składania lusterek, trzeba się z tym pogodzić, na szczęście serwis działa dobrze i wymienił na biegu. Felgi 19' odpryski lakieru bezbarwnego, bez gadania wymieniono na nowe.
Nic się nie dzieje, tylko olej, filtry i ogień.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 2.0 SKYACTIV-G I-ELOOP 165KM 121kW [l/100km]

6,5