Lista ocen Mazda 6 II Sedan (44)

~Piotrek
Sedan 2.0 MZR 147KM 108kW
Auto pieknie wygladajace, majace wszystko w sobie czego potrzeba dla rodziny 2+2. Troche za twarde zawieszenie (na nasze kochane drogi), ale na drodze jedzie jak po szynach. Przestrzeni i mocy pod dostatkiem. Auto na dlugie lata, nie starzejacy sie wyglad auta. Chce sie jezdzic i dopieszczac takie auto.
~Robert
Sedan 2.5 MZR 170KM 125kW
Jestem pozytywnie zaskoczony. Chciałem kupić insignie, wybrałem mazdę. Czytałem opinie mazdy na tym forum i zwłaszcza jedna przykuła moją uwagę - bardzo negatywna- ja nie mogę się doszukać takich wad w mojej maździe (może poza jednej). Polecam każdemu. Ma świetny wygląd, przestronne wnętrze i bardzo fajne gadżety np. sterowanie klimatyzacją z kierownicy. Zainteresowanych namawiam na jazdę próbna
~abel
Sedan 1.8 MZR 120KM 88kW
To jest japoniec z krwi i kości, Ładnie wygląda z boku i tyłu. Przód mi się osobiście mniej podoba, ale to kwestia gustu. Bardzo wygodny i jeden z moich pasażerów posiadacz nowego mercedesa e diesel po przejechaniu się stwierdził, że cicho wygodnie dużo miejsca , szkoda że nie ma wentylowanych foteli i dwustrefowej klimatyzacji... przesada ale jest bardzo dobrze
~marcin w
Sedan 2.0 MZR-CD 140KM 103kW
Silnik bardzo elastyczny, można spokojnie z 6- biegu od 80 km/h przyspieszać, bardzo równo przyspiesza do 200 km/h. Jak na silnik 140KM myślę, że jest optymalnie. (Silnik)
~Przemo
Sedan 2.0 MZR 147KM 108kW
Daję tylko 4 ponieważ troszeczkę mało mocy posiada. Wystarcza tej mocy do normalnej jazdy aż nadto lecz kiedy jedzie sie powyżej 140km/h na 6 biegu to tak naprawdę nie ma rewelacji.Jak przystało na japońskie auto potrzeba redukcji!:-) i robi się miło dla ucha! Elastyczność powiedziałbym bardzo dobra na niskich obrotach i prędkościach.Silnik prawie niesłyszalny po wejściu do środka samochodu.Kultura pracy wysoka!Silnik bardzo ochocz kręci się... (Silnik)
~kupsobiemazde
Sedan 2.0 MZR-CD 140KM 103kW
Samochód został wybrany w drodze eliminacji, Avensis- schodzący model, ciut droższa i jakby nie z tej epoki, czuć w niej upływ czasu, o wiele gorsze wyposażenie. Passat moj poprzedni model- Padła turbina, również przepustnica, i sporo drobnych lecz uciążliwych drobiazgów. Mondeo oceniając subiektywnie w ogóle mi się nie podobał i jest droższy. Accord był jednym z faworytów lecz jego cena 110 tyś skutecznie mnie odstraszyła. C5 jak dla mnie...
~Cezary
Sedan 2.0 MZR-CD 140KM 103kW
Samochód z uznaną niezawodnością, o sportowym ładnym wyglądze, rzadko spotykany na ulicach, funkcjonalny, rodzinny. I \"niekradziejny\".
~adamski
Sedan 1.8 MZR 120KM 88kW
Szukałem Hondy Accord 2.0, Avensisa diesla lub 2.0 benzyna i Mazda wygrała. Cichszy, ładniejszy (zwłaszcza w porównaniu do Avensisa). Dobry samochód następna Mazda będzie z 2.5 benzyną :) 1.8 nie powala na kolana
4,7
~marcinkraków
Sedan 2.0 MZR-CD 140KM 103kW
Przeanalizowałem praktycznie całą klase, Podsumowanie: Avensis droższa i schodzący model, daleko jej do wyposażenia 6, Mondeo- droższy gorzej wyposażony i jak dla mnie nudny z zewnątrz, VW passat- mam dość dźwięku pompowtrysków i ciągłych napraw, które go trapiły, Honda Accord, równie ładna, bardzo dobrze wyposażona i z mocniejszym silnikem, niestety droższa o 15 tyś zł!!! C5, zbyt miękki i posiadający niezbyt pochlebną opinie, 407 zbyt mało...
Dziennik kosztów dla Mazda 6 II Sedan
8,0
10,6
~adick
Sedan 3.7 MZI V6 273KM 201kW
Bardzo elastyczny cichy (o dziwo) dla porównania w dwulitrówce silnik pracuje znacznie głośniej. V6 i wszystko jasne. Super moment obrotowy. Przyśpieszenie ok 6 s. do 100 daje niesamowite doznania. Szkoda że zdławiony elektronicznie V max 228 km/h potencjał znacznie większy. (Silnik)
Mazda 6 II Sedan